Gezelschapsspellen voor ouderen

Gezelschapsspellen voor ouderen

Benieuwd naar organisaties waar wij mee samenwerken? Onze persoonlijke assistent Bianca zorgde voor een samenwerking met SpelPlus.

Persoonlijke assistent Bianca vertelt

“Heel vaak nemen kinderen van ouderen contact met mij op. Deze keer belde een zoon voor zijn vader. De zoon woonde zelf buiten de stad, zijn vader in het verpleeghuis in Den Haag. De kinderen wilden hun vader het liefst iedere dag mee naar buiten nemen, maar konden dat niet alleen en schakelden de hulp van UWassistent in. Iedere dag was er iemand van UWassistent of van zijn familie om vader gezelschap te houden en met hem te wandelen.

Tijdens een gesprek met de zoon vertelde hij mij dat hij een eigen bedrijf had, met speelgoed voor ouderen. En ik mocht een spel uitproberen!”

Spelplus

Het bedrijf SpelPlus verkoopt al enkele jaren met plezier zorgvuldig geselecteerde gezelschapsspellen die speciaal ontwikkeld zijn voor ouderen en mensen met een beperking.

Het spel dat Bianca mocht uitproberen heet ‘Blik op vroeger’. Met dit vragenspel worden bijzondere herinneringen opgehaald; iedere kaart heeft een vraag die mensen terugbrengt naar vroeger. De vragen zijn opgedeeld in herkenbare thema’s, zoals ‘tienertijd’, ‘familie en naasten’ en ‘ouderlijk huis’. De vragen in het blik zorgen voor fascinerende gesprekken, waarin ervaringen worden uitgewisseld en men elkaar beter kan leren kennen.

Wat vindt Bianca er van?

“Inmiddels heb ik het spel een paar keer uitgeprobeerd. Ik ben super enthousiast en mijn klanten ook! Tijdens het spelen met één van mijn klanten kwamen er verschillende mensen om ons heen staan en ontstonden er spontane gesprekken. Ik heb die middag veel geleerd over vroeger en over het leven van mijn dierbare klant. Ik heb haar nog beter leren kennen en dat heeft een goede uitwerking gehad op ons beiden. We spelen het nu regelmatig en ieder verhaal is een dierbare herinnering. Ik ben een gezegend mens dat ze dit met mij wil delen!”

Meer weten over spellen voor ouderen? Neem dan contact op met ons of uw persoonlijke assistent. We regelen het graag voor u!

Reacties