Nationale eHealth Week 2017

E-health week 2017

Wat is eHealth?

eHealth staat voor alle digitale toepassingen in de zorgsector; onder deze digitale gezondheidszorg vallen bijvoorbeeld websites over zorg en videoconsulten met artsen, maar ook zorgrobots en gezondheidsapps. eHealth biedt niet alleen mogelijkheden aan zieke mensen, maar helpt ook bij preventie van ziekten en het controleren van de gezondheid. Veel Nederlanders zijn nog onbekend met de kansen die eHealth biedt voor de zorgsector.

Nationale eHealth week

Volgens de overheid zal de zorg binnen enkele jaren revolutionair veranderen. Om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met eHealth en te laten ervaren wat de mogelijkheden zijn, organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 21 tot en met 27 januari de Nationale eHealth week 2017. In deze week organiseren partners van de eHealth week allerlei activiteiten, om te laten zien welke toekomstmogelijkheden de digitale zorg biedt.

Kan eHealth de gezondheidszorg verbeteren?

Momenteel zijn er veel onderzoeken gaande om te analyseren of eHealth-toepassingen de zorg daadwerkelijk verbeteren. Hoe kan de zorg zinvol gebruikmaken van de kansen die de huidige technologie biedt? Er zijn nog veel meer onderzoeken nodig om er achter te komen of diverse eHealth toepassingen effectief zijn.

Veel innovaties in de zorg zijn essentieel; het is noodzakelijk om te innoveren om de toenemende zorgvraag aan te kunnen. Het doel van eHealth is om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, maar tegelijkertijd goedkoper te maken. Een deel van de chronisch zieken zal door eHealth-toepassingen minder vaak naar het ziekenhuis moeten voor controle, omdat zij metingen zelf kunnen doen.

Voor de interpretatie van de data blijven artsen noodzakelijk, maar zij kunnen efficiƫnter te werk gaan zodat de kwaliteit van de zorg verbetert. Zorgverleners krijgen door eHealth-toepassingen namelijk meer tijd voor patiƫnten.

UWassistent is benieuwd hoe de digitale gezondheidszorg zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

Reacties