De tuin lenteklaar maken: UWassistent helpt!

Tuin lenteklaar maken

Het is nu toch echt zover: volop lente! Tijd om lekker buiten te zijn en alle gemiste zonnestralen van de winter in te halen. Het is ook tijd om de tuin weer extra aandacht te geven. Hoe maakt u de tuin klaar voor de lente? In deze blog vertellen we het!

U hoeft echt niet alles zelf te doen in de tuin, want via UWassistent vraagt u heel gemakkelijk een tuinhulp aan. Natuurlijk wel eentje met groene vingers! Hoe maken ze uw tuin lenteklaar?

Snoeien

De haag, struiken, bomen; snoeien maar! Door snoeien groeien planten en bomen daarna juist extra goed. Wat moet precies wel en niet gesnoeid? Bij fruitbomen mogen de rechtopstaande takken eraf, maar de horizontale takjes niet. De heggenschaar is hét geheime wapen voor het snoeien van een haag of voor buxus.

Onkruid verwijderen

Hartstikke fijn dat zonnetje, maar wij zijn niet de enigen die daarvan genieten. Onkruid doet dat ook! Deze groene, ongewenste gasten groeien snel door de lentezon. Onkruid wieden kunnen we helaas niet blijven uitstellen. Voor u het weet is de tuin bezaaid met onkruid en ziet u door het onkruid de tuin niet meer.

Het leukste: bloemen en planten kiezen!

De lente is het perfecte moment om helemaal los te gaan met bloembollen en zaadjes. De narcis, de viool en de iris zorgen voor een kleurrijk feestje in de tuin. Nu planten en vanaf augustus genieten van de prachtige bloemen! Wilt u nu al een tuin vol bloeiende bloemen? Bij het tuincentrum hebben ze gelukkig ruime keuze aan bloemen en planten die al bloeien. Voor welke bloemen kiest u?

Ook hierbij kan een tuinhulp u helpen. U hoeft alleen maar de bloemen te kiezen, de rest wordt geregeld!

Ideale tuininrichting

Heeft u al jaren dezelfde tuin? De lente is een mooi moment om het even helemaal anders te doen. Verplaats de meubels eens naar de andere kant van de tuin. Of plaats kleine boompjes, dat geeft de tuin meteen een hele andere look. Laat u adviseren door de tuinhulpen via UWassistent!

Klik hieronder voor tuinhulp. Dat kan nog net voor de zomer begint! U bent nog maar een fractie verwijderd van een keurige tuin waar u lekker in kunt zitten, borrelen, barbecueën en vooral: genieten!



Reacties