UWassistent heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld

Rookmelderplicht vanaf 1 juli: regel het via UWassistent!Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Roet en schadelijke stoffen veroorzaken nare klachten. Als we slapen ruiken we daarnaast niets, rook wordt niet opgemerkt. Hierdoor kan iemand bewusteloos raken. Het gehoor werkt nog wel, om die reden kunnen rookmelders levens redden. Vanaf 1 juli is het verplicht om op elke woonverdieping van uw huis een rookmelder te hebben.

Heeft u nog niet op iedere verdieping in uw woning een rookmelder hangen? Bij ons kunt u het benodigde aantal rookmelders aanvragen. Wij komen deze ook installeren.

Rookmelders inclusief installatie aanvragen>

De nieuwe rookmelderwetgeving

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders officieel verplicht in Nederland. Voor nieuwbouwwoningen die na 2003 zijn gebouwd, was deze regel al van toepassing. Elke woning moet uitgerust zijn met ‘voldoende rookmelders’, dit houdt in dat op iedere verdieping van de woning minstens één rookmelder hangt. Het doel van deze nieuwe regel is om het aantal doden bij woningbranden te verminderen.

Een woning die niet aan de verplichting voldoet, wordt beschouwd als ‘niet-conform’ de wetgeving. Een verzekeraar kan om die reden besluiten om niet uit te keren na brand. Ook riskeert u een boete van de gemeente.

Huis brandveilig maken

Naast het plaatsen van voldoende rookmelders zijn er nog veel meer tips om uw huis brandveilig te maken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om regelmatig het filter van de afzuigkap schoon te maken, maar ook om de stekkers uit de stopcontacten te halen bij langdurige afwezigheid. Met behulp van de checklist van de brandweer checkt u de brandveiligheid van uw woning.

Regel het via UWassistent!

Via UWassistent regelt u eenvoudig de levering én installatie van één of meerdere rookmelders. Wij leveren rookmelders van het Nederlandse bedrijf Alecto. Deze rookmelders voldoen aan het Europese keurmerk EN 14604 en alle andere noodzakelijke kwaliteitseisen. Daarnaast gaan de batterijen maar liefst 10 jaar mee.

Wilt u ervoor zorgen dat uw huis voldoet aan de nieuwe wetgeving? Wij komen de rookmelders graag bij u thuis installeren!

Levering + installatie rookmelders aanvragen

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
19 Hits
0 reacties

Vervangende mantelzorg: de mogelijkheden en vergoedingen

Bent u mantelzorger, maar kunt u tijdelijk de taken niet op u nemen? Met vervangende mantelzorg (ofwel respijtzorg), draagt u de zorg tijdelijk over aan een ander. Wij regelen bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of begeleiding voor uw naaste.   

Wist u trouwens dat vervangende mantelzorg vaak vergoed wordt door de zorgverzekering? In deze blog vertellen we hier meer over.  

 

Snel een gescreende hulp voor uw naaste 

Zorgen voor een naaste is een mooie, maar ook een zware taak. Het kan gebeuren dat u tijdelijk niet voor uw naaste kan zorgen, bijvoorbeeld vanwege vakantie of ziekte. In dat geval kunt u vervangende mantelzorg inschakelen via UWassistent. U kunt hierbij denken aan een huishoudelijke hulp of een begeleider die uw naaste ondersteunt bij de lichte zorgtaken.  

De gescreende dienstverlener kan tijdelijk de mantelzorgtaken van u overnemen wanneer het u zelf even niet lukt. Wij vinden graag de juiste dienstverlener voor uw naaste. Vervangende mantelzorg is een mooie oplossing om overbelasting te voorkomen of ervoor te zorgen dat u even tijd heeft voor andere zaken. Het is belangrijk om ook uzelf niet te vergeten.  

 

Vergoeding via zorgverzekeraar 

Heeft u vervangende mantelzorg nodig en bent u aanvullend verzekerd bij Menzis, Zilveren kruis, ASR, ONVZ, PlusGezond, DSW of Stad Holland? Dan kunt u respijtzorg mogelijk vergoed krijgen. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te kijken welke vergoeding voor u van toepassing is. In sommige gevallen wordt de dienstverlening zelfs volledig vergoed. 

Krijgt u geen vervangende mantelzorg/respijtzorg vergoed vanuit uw zorgverzekering? Er zijn diverse andere vergoedingsmogelijkheden, zoals vergoeding vanuit een PGB of door de kosten als aftrekpost op te geven bij de belastingaangifte.   

 

Meer informatie over vervangende mantelzorg?  

U kunt altijd een vrijblijvende kennismaking aanvragen. De persoonlijke contactpersoon uit uw regio helpt u graag verder en kijkt samen met u naar de mogelijkheden.   

 

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Kosteloos en geheel vrijblijvend

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
103 Hits
0 reacties

Annelies van den Hombergh: de nieuwe contactpersoon in regio Oosterhout, Dongen, Waalwijk e.o.

Vanaf 1 januari 2022 is Annelies van den Hombergh de nieuwe contactpersoon in Dongen, Oosterhout, Made, Drimmelen, Tilburg Reeshof, Kaatsheuvel, Waalwijk en Gilze-Rijen. Zij staat voor u klaar om passende ondersteuning te vinden. Vandaag stellen we Annelies aan u voor.  

 

Even voorstellen  

Annelies woont in Bavel en heeft drie kinderen. Ze gaat graag wandelen met de hond, gezellig op pad met de kinderen en uit eten met vrienden. Annelies heeft een hele tijd als directie-assistent gewerkt bij het bedrijf van haar man. Daarna ging ze aan de slag als begeleider van ouderen. Ze heeft zelfs ook een tijdje als begeleider via UWassistent gewerkt. Zo kwam ze in aanraking met zelfstandig wonende ouderen en zag ze hoeveel je voor een ander kan betekenen door de juiste ondersteuning te bieden.

 

‘Uw welzijn is mijn zorg!’

Annelies omschrijft zichzelf als een echt mensenmens en houdt van persoonlijk contact. Ze staat bekend als een regelaar en staat altijd voor een ander klaar. De dankbaarheid en blijdschap die ze heeft mogen zien bij het verzorgen van ouderen, zal haar altijd bijblijven. Daarom heeft ze ervoor gekozen om aan de slag te gaan als persoonlijke contactpersoon bij UWassistent. Ze hoopt zo nog meer ouderen te kunnen ondersteunen bij het langer zelfstandig thuis wonen.  

 

‘Geen vraag is mij te gek en ik probeer altijd een passende oplossing te vinden. Uw welzijn is mijn zorg!’ 

 

Wij wensen Annelies veel succes en plezier als persoonlijke contactpersoon! Bent u zelf woonachtig in de regio Oosterhout/Dongen of Waalwijk en wilt u weten wat Annelies voor u kan betekenen? Vraag dan een vrijblijvende kennismaking aan. 

 

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Kosteloos en geheel vrijblijvend

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
155 Hits
0 reacties

Vief.nl is op zoek naar échte verhalenMet een nieuw online platform helpt onze partner Vief mensen grip op het leven te houden bij verlies. Vief.nl wil inspiratie en verbinding bieden door het delen van echte verhalen. Daarom zijn zij op zoek naar ervaringsverhalen. Heeft u zelf regieverlies ervaren en wilt u uw verhaal delen? Vief hoort het graag.

Regieverlies

We krijgen in ons leven allemaal te maken met verlies. Dit kan plotseling zijn, zoals bij een overlijden van een naaste. Andere voorbeelden zijn een diagnose, een val of een ongeluk. Verlies kan ook geleidelijk optreden door bijvoorbeeld ouderdom of een progressieve ziekte. Deze situaties kunnen ervoor zorgen dat iemand regieverlies ervaart en de grip op het leven kwijtraakt.

Steun in moeilijke tijden

Bij verlies komen onder andere gevoelens van verdriet, angst en frustratie naar boven. Dit zijn gevoelens van rouw waardoor weer andere problemen kunnen ontstaan zoals slaapproblemen, eenzaamheid en een gebrek aan energie. Het kan lastig zijn om hier mee om te gaan. Vief.nl hoopt steun te kunnen bieden in moeilijke tijden.

Verhalen delen werkt

Uw verhaalt helpt anderen om de draad weer op te pakken en om een nieuwe balans te vinden. Zij weten: ik sta er niet alleen voor. Het delen van uw verhaal is niet alleen waardevol voor toekomstige bezoekers van het platform, maar ook voor uzelf. Het vertellen van uw eigen verhaal helpt u bij het verwerken van uw verlies en het accepteren van veranderingen.

Verlies hoort bij het leven. Iedereen gaat er anders mee om. Wat is uw verhaal? Vief hoort het graag. Zo houden we samen grip op nu en morgen.

Lees Meer
Getagged in:
Waardeer dit blogbericht:
137 Hits
0 reacties

Nieuwe contactpersoon regio ’t Gooi: Yvonne van Zon

Vanaf 1 oktober is Yvonne van Zon onze nieuwe contactpersoon in de regio ’t Gooi. Zij staat voor u klaar om passende ondersteuning te vinden, op basis van uw wensen. Wij stellen Yvonne graag aan u voor. 

 

Even voorstellen 

Yvonne woont met haar hondje in Loenen aan de Vecht, aan de rand van ’t Gooi. Hier geniet zij van de ruimte en de natuur na jarenlang in de stad te hebben gewoond. Yvonne wandelt graag met de hond en doet aan yoga.

Na haar studies Sociologie en Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, heeft ze jarenlang binnen de hulpverlening gewerkt in verschillende functies en organisaties. Ook in het buitenland heeft ze de nodige werkervaring opgedaan, zo deed ze ontwikkelingswerk in Mongolië en werkte ze als jeugdbeschermer in Nieuw-Zeeland.  

 

Regelen van goede ondersteuning 

Yvonne brengt graag vraag en aanbod op een toegankelijke manier bij elkaar. Het regelen van goede ondersteuning en het bij elkaar brengen van klant en dienstverlener, geeft haar veel voldoening. Wanneer zowel de klant als de dienstverlener tevreden zijn, is zij dat ook.   

Yvonne is betrouwbaar, vriendelijk, flexibel en betrokken. Daarnaast heeft ze altijd al grote affiniteit gehad met ouderen. Haar betrokkenheid en organisatievermogen, maken haar de juiste contactpersoon voor UWassistent. Zij voelt zich dan ook helemaal op haar plek.  

Yvonne heeft nog een boodschap voor haar (potentiële) klanten: ‘Gun uzelf een goede kwaliteit van leven. Ik help u graag door met u mee te denken en de juiste ondersteuning te bieden terwijl u de regie in eigen handen houdt. Neemt u gerust contact met mij op!’ 

 

Wij wensen Yvonne veel succes in haar nieuwe functie als persoonlijke contactpersoon! Bent u op zoek naar gemak en ondersteuning aan huis in regio ‘t Gooi? Vraag dan een vrijblijvende kennismaking aan. 

 

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Kosteloos en geheel vrijblijvend

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
345 Hits
0 reacties