Blog

Lees hier onze nieuws- en blogberichten

Persoonlijke ervaring van Nancy

Vandaag heb ik afscheid mogen nemen van een bijzonder echtpaar.

Ik kwam in contact met meneer nadat de thuiszorg alle hoop had opgegeven want meneer was een “zorgweigeraar”. Of ik eens wilde kijken of ik wel binnen kon komen. Zijn vrouw zou opgenomen worden en meneer moest het ruim 10 weken zonder haar doen. Hun dochter was niet in staat om elke dag bij haar vader langs te gaan.

Bij binnenkomst keek hij mij aan om vervolgens weer in zijn krantje te kijken. Daar heb je de zoveelste, zal hij wel gedacht hebben. Nadat ik mij had voorgesteld en meneer verzekerde dat ik niets met de gemeente en thuiszorg te maken had, wilde hij wel even met mij praten. Na een grapje en een grolletje was het ijs gebroken en liet hij mij toe in zijn leven. Dat heeft uiteindelijk 12 weken geduurd en we waren nog lang niet uitgepraat. Wat een luisterend oor, iets lekkers bij de koffie en het huishouden doen, doet met een “zorgweigeraar”. Samen met de dochter hebben we hem door deze zware periode heel geholpen.

Mijn opvolgster heeft ook een bijzondere band gekregen met dit echtpaar. Naast het huishouden ging zij ook mee met mevrouw naar het ziekenhuis voor de chemokuren. Meneer was inmiddels opgenomen in een verzorgingshuis en zou niet meer thuis komen. Mevrouw was niet te genezen van de kanker en moest zich sterk houden voor haar stervende man. Hun wens was om samen te gaan. Meneer is uiteindelijk zaterdag 4 maart overleden.

Vandaag is de crematie. Een select groepje mensen komt afscheid nemen van meneer. Bij binnenkomst zie ik twee kisten staan. Mevrouw is gisteravond overleden. Hun wens is vervuld.

Samen naar het oneindige leven. Hoe mooi is dat.

   
Waardeer dit blogbericht:
Lees Meer
0 reacties

Gaat u meehelpen tijdens NLdoet?

Vorig jaar heeft UWassistent geholpen tijdens NLdoet en ook dit jaar doen we weer mee! We vinden het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor anderen en we zijn natuurlijk heel benieuwd of u ook gaat meehelpen tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie.

Vrijwilligerswerk is leuk

Op 10 en 11 maart 2017 organiseert het Oranje Fonds voor de dertiende keer NLdoet. Samen met duizenden organisaties stimuleert het Oranje Fonds iedereen om zich vrijwillig in te zetten tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranje Fonds wil met NLdoet achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken. NLdoet draagt bij aan een goed imago voor vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk en gezellig vrijwilligerswerk is!

UWassistent doet mee!

Vorig jaar hebben wij een hele leuke dag gehad met de bewoners van revalidatie- en verpleeghuis Thebe Aeneas. We hebben een mooie wandeling gemaakt, Oud-Hollandse spelletjes gespeeld onder het genot van poffertjes en vervolgens kwam Olga Commandeur de bewoners verrassen met de opening van de bewegingstuin. In de bewegingstuin kunnen de bewoners onder begeleiding verschillende apparaten gebruiken om zo ook aan hun dagelijkse beweging te komen.

Ook dit jaar gaan we tijdens NLdoet aan de slag! Zo gaat persoonlijke assistent Maaike uit Eindhoven borders planten en gaan de medewerkers van het hoofdkantoor pannenkoeken bakken in een verzorgingstehuis. We hebben er alle vertrouwen in dat het weer net zo’n leuke dag wordt als vorig jaar.

Meedoen aan NLdoet

Via de website www.nldoet.nl kunt u zich aanmelden voor een klus. U kunt zoeken in uw regio en krijgt een compleet overzicht van alle klussen en activiteiten bij u in de buurt. Ook kunt u zich met een groep aanmelden voor een klus.

Een wandeling maken met senioren, een buurthuis opknappen of helpen op een kinderboerderij? Wat gaat u doen tijdens deze vrijwilligersactie? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
Waardeer dit blogbericht:
Lees Meer

Maaike Smulders - Persoonlijke assistent in regio Eindhoven

Maaike Smulders is onze persoonlijke assistent in regio Eindhoven. Ze houdt van koken, eten en sporten. Met veel plezier heeft ze vrijwilligerswerk gedaan in een bejaardentehuis. De ervaringen die ze daar heeft opgedaan hebben haar geïnspireerd om als persoonlijke assistent van UWassistent aan de slag te gaan. Maaike is positief, geïnteresseerd en wil graag een stapje extra zetten voor haar klanten. .

“Bij alles wat ik doe, vraag ik mezelf af of dat ik dit op dezelfde wijze voor mijn ouders, broer, zus of beste vriendin zou regelen. Dat is mijn maatstaaf.”

Het werk als persoonlijke assistent is voor Maaike een samenkomst van haar idealen en talenten. Persoonlijk contact, het helpen van mensen en klantgerichtheid zijn voor Maaike erg belangrijk.

“Het mooiste aan mijn werk zijn vooral kleine momenten. Lachen om een uitspraak, het krijgen van een compliment, een klant die blij is om me weer te zien.”

Maaike vindt het bijzonder om voor UWassistent te werken. Ze komt thuis bij klanten en helpt hen het leven leuker, makkelijker en veiliger te maken. Klanten omschrijven Maaike als behulpzaam en een goede luisteraar, maar ook als iemand die wel van een grapje houdt. Maaike is tevreden als alle partijen tevreden zijn, zowel klant als dienstverlener.

“Ik wil bijdragen aan een wereld, waarin er zorg is voor elkaar. Een wereld waar we samen het leven leuk maken en iedereen zijn kwaliteiten kan inzetten. Een wereld waarin mensen op een leuke en veilige manier zelfstandig kunnen blijven wonen. En waar je als mantelzorger ook gewoon kind of partner kan zijn.”

   
Waardeer dit blogbericht:
Lees Meer
0 reacties

Ouderen online steeds actiever

Steeds vaker maken ouderen gebruik van het internet en van sociale media. Door deze vernieuwingen is het niet alleen mogelijk om in contact te blijven met familie, maar ook om weer contact te krijgen met vrienden van vroeger.

De laatste jaren zijn ouderen een grote inhaalslag aan het maken als het gaat om het gebruik van internet. Dat ouderen steeds vaker gebruikmaken van internet is een positieve ontwikkeling. Door het internet blijven ouderen in contact met anderen, waardoor ze minder afhankelijk zijn van hun eigen familie. Het gebruik van internet maakt hun wereld niet alleen groter, maar ook leuker.

Facebook is het populairst

Het populairste sociale media platform onder senioren is Facebook. Meer dan 60% van de 80-plussers maakt gebruik van Facebook, van wie meer dan de helft dagelijks. Het gebruik van Whatsapp onder 80-plussers is de afgelopen tijd flink gestegen. In 2016 maakte 17% van deze leeftijdsgroep gebruik van Whatsapp, inmiddels is dat 36%!

Facebook en Whatsapp zijn steeds populairder onder ouderen

 

Waar gebruiken ouderen het internet voor?

Behalve het gemakkelijker onderhouden van sociale contacten via internet en sociale media, wordt het internet door ouderen ook voor andere doelen gebruikt. Skypen met kleinkinderen die wat verder weg wonen, internetbankieren en online nieuws lezen; ouderen kunnen het. De belangrijkste online aankoop van 55-plussers is een vakantie. Meer dan 40% van de 55-plussers heeft aangegeven online een vakantie geboekt te hebben in 2015.

Waar gebruikt u het internet voor? Sociale media, nieuws lezen of online winkelen? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

   
Waardeer dit blogbericht:
Lees Meer

Interview met persoonlijke assistent Liesbeth Pauw

Interview met persoonlijke assistent Liesbeth Pauw

Onze persoonlijke assistent Liesbeth Pauw is samen met zorgadviseur Daphne Keijzer geïnterviewd door televisiezender RPL Woerden. Kijk hier het interview terug!

   

 

Waardeer dit blogbericht:
Lees Meer
© 2013-2017 UWassistent B.V. Algemene voorwaarden Privacy