Deze 5 dingen deed iedereen vroeger met zijn oma en opa

5 dingen met oma en opa

“Mijn kleinkinderen zijn mijn alles”. Een uitspraak die je van elke opa en oma zou kunnen horen. Opa of oma zijn, is iets heel speciaals. Het trotse gevoel en de sterke band tussen grootouders en kleinkind(eren) zijn iets unieks. Opa’s en oma’s kunnen onuitwisbare positieve herinneringen achterlaten bij hun kleinkinderen. Denk maar eens terug aan je eigen opa en oma. Verschijnt er dan een glimlach op je gezicht? Grote kans van wel! Om even stil te staan bij alle opa’s en oma’s, willen we leuke herinneringen ophalen in deze blog. Herkenbaarheid en nostalgische gevoelens gegarandeerd!

1. Logeren

Je keek altijd lang uit naar logeerpartijtjes bij je opa en oma. Dit betekende lang opblijven, tv-programma’s kijken die je thuis niet mocht zien en luisteren naar de sterke verhalen van je opa. En als je ’s ochtends wakker werd, stond je natuurlijk te popelen bij het bed van je opa en oma omdat je zoveel zin had in het beloofde pannenkoeken-ontbijt.

2. Eten

Je had nog geen voet in het huis van je opa en oma gezet, of er werd al een schaal met chocolaatjes onder je neus gedrukt. Die had je nog niet op, of hup, daar kwam alweer een trommel met speculaasjes aan. Als je zei ‘nee bedankt, ik hoef niet’, dan sloeg de paniek toe. Want dan zei je oma of opa: ‘Je moet wel genoeg eten hoor!’. Uit beleefdheid nam je dan nog maar die appelflap. Vervolgens ging je met buikpijn huiswaarts.

3. Je opa en oma namen het altijd voor je op

Als je ouders zeiden dat je je rommel moest opruimen, zei je opa of oma dat dat deze keer niet jouw schuld was, maar die van hen. Of als je graag een snoepje wilde maar dat mocht niet van je ouders, fluisterde je oma dat dat van haar wel mocht.

4. Naar de kinderboerderij

Na het boodschappen doen liepen jullie altijd even langs de kinderboerderij of het park om de eendjes te voeren en geiten te aaien. Daar was je niet weg te krijgen en je kon je daar een uur lang vermaken. Natuurlijk vonden je oma en opa dit niet erg. Als het oude brood op was en je teleurgesteld was dat je de eenden nu niet meer kon voeren, toverde je oma toch nog ergens een boterham vandaan die ze speciaal voor jou bewaard had.

5. Spelletjes

Mens-erger-je-niet, Ganzenbord, kaarten en Rummikub: alles kwam voorbij. Spelletjes met oma en opa waren altijd een feest! Het was meestal een wedstrijdje wie het beste kon valsspelen. En uiteindelijk liet je oma of opa je natuurlijk altijd winnen, zodat jij trots aan iedereen kon vertellen hoe goed jij wel niet was in Ganzenbord.

UWassistent

Wil jij na al die jaren dat je opa of oma voor je gezorgd hebben, iets terugdoen voor ze? Via UWassistent kun je ze bijvoorbeeld verrassen met een hulp in het huishouden, tuinhulp of een gezelschapsmaatje.

Reacties