5 verrassende voordelen van huishoudelijke hulp

Steeds meer huishoudens ontdekken de voordelen van een huishoudelijke hulp. Een schoonmaakster (of schoonmaker) is veel meer dan gewoon een luxe. Iedere dag krijgen via UWassistent veel mensen hulp in de huishouding, waardoor ze hun tijd en krachten aan andere waardevolle zaken in het leven kunnen besteden. Voordelen van een huishoudelijke hulp zijn er in overvloed. En die gaan verder dan een schoon huis. Hier komen ze:

 

1. Bewezen: een huishoudelijke hulp maakt gelukkig

Uit een grootschalig onderzoek blijkt dat betaalde diensten die ons meer vrije tijd geven mensen gelukkig maken. Dit vermindert stressgevoelens, wat resulteert in een groter geluksgevoel. En er is een tweede reden waarom een huishoudelijke hulp ons tevreden maakt. Een rommelig of niet schoongemaakt huis kan ook stress opleveren. Zeker als de viezigheid zich gaat opstapelen. Veel mensen vóelen zich dan ook onrustiger, wat weer kan leiden tot stress. Een schoon huis geeft rust in het hoofd.

2. Lang zelfstandig thuis wonen

Liefst willen we zo comfortabel mogelijk thuis blijven wonen. In de vertrouwde omgeving voelen we ons het prettigst. Daarnaast zorgen de veranderingen in de zorg ervoor dat we ook niet altijd een andere keuze hebben dan thuis blijven wonen. Veel zorgtaken komen in handen van familieleden of mantelzorgers, maar soms is het juist fijner om hulp van buitenaf te krijgen. 

Een huishoudelijke hulp biedt echt uitkomst in deze situatie. Die zorgt niet alleen voor een schoon huis, maar ook voor meer tijd met naasten. Waar anders een familielid, buurvrouw of de partner zou helpen met het huishouden, is die tijd nu over om juist meer tijd met elkaar door te brengen.

3. Goed voor de gezondheid

Deze lijkt misschien een open deur, maar wél belangrijk om in dit rijtje op te nemen. Een ervaren huishoudelijke hulp weet precies de hoeken en kieren te vinden waar viezigheid zich ophoopt die vaak vergeten worden. Zo weet u zeker dat alles goed en regelmatig wordt schoongemaakt. Wekelijks het huis schoonmaken zorgt ervoor dat het vuil ook niet opstapelt, waardoor het schoner blijft.

De huishoudelijke hulpen die via UWassistent werken, zijn eerst gescreend. Ze hebben een intakegesprek gehad en ze hebben vaker gewerkt in de schoonmaak. En als u toch niet tevreden zou zijn over de huishoudelijke hulp, stelt de lokale contactpersoon een andere voor. Heeft u interesse in huishoudelijke hulp via UWassistent? Vraag dan gerust een vrijblijvende kennismaking aan met de lokale contactpersoon van UWassistent in uw regio.

 

Vraag hier huishoudelijke hulp aan!

 

4. ….en voor de gezelligheid

Een huishoudelijke hulp is voor veel mensen meer dan alleen een schoonmaakster of schoonmaker. Het is ook een vorm van gezelschap die kan helpen tegen eenzaamheid. Over eenzaamheid heerst nog een taboe, maar bij UWassistent vinden we dat niet terecht. Eenzaamheid komt heel veel voor en wij willen daar oplossingen voor bieden. Met een huishoudelijke hulp zijn veel mensen al ontzettend blij gemaakt in het verleden. Daarom willen we dat iedereen Daarbij brengt het ook structuur in het dagelijks leven en een ritme geeft rust.

5. Betrouwbare huishoudelijke hulp

Nog steeds komt het voor dat mensen zwart een huishoudelijke hulp laten werken. Dit heeft veel risico’s. Bij UWassistent weet u gewoon zeker dat alles goed geregeld is. De huishoudelijke hulpen zijn betrouwbaar. Ze werken via de Regeling dienstverlening aan huis. Daardoor heeft u geen administratieve lasten en is de hulp wel legaal.

 

Waardeer dit blogbericht:
Op welke leeftijd zijn we het meest gelukkig?
Tips tegen eenzaamheid tijdens coronacrisis