6 leuke activiteiten op Wereld Alzheimer Dag!

Wereld Alzheimer Dag 2018

Vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag 2018. Dit jaar is het thema muzikale ontmoetingen. De afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren in het hele land activiteiten om samen van te genieten. UWassistent heeft enkele bijzondere activiteiten op een rijtje gezet!

Care&Culture koor

Het Care&Culture koor is een koor waar iedereen van basisschoolleerlingen tot verpleeghuisbewoners deel van uit mag maken, in diverse plaatsen in Nederland zijn deze koren al succesvol vormgegeven. Op 21 september geven ze een concert in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam.

Onvergetelijke rondleiding

Het Stedelijk Museum Amsterdam organiseert op 21 september Onvergetelijk-rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Wandel mee!

Op zaterdag 22 september organiseert Alzheimer Café Zeewolde hun jaarlijkse wandeling over Zeewoldse dreven. De wandeling is voorzien van een warming-up en er is keuze tussen een korte of een langere wandeling.

Lezingen

Het Limburgs Museum organiseert tijdens de Wereld Alzheimer Dag diverse korte lezingen waarin het onderwerp dementie centraal staat. Kun je dementie voorkomen? En hoe raken we bewust van dementie? Dit zijn enkele onderwerpen die tijdens de lezingen zullen worden besproken.

Kom het beleven

In samenwerking met Steunpunt Mantelzorg van de Stichting Welzijn Ouderen wordt in de gemeente Drimmelen een inloopactiviteit ‘Kom het beleven’ georganiseerd. Het biedt diverse ervaringen om door de ogen van iemand met dementie het leven te bekijken, zoals een dementiebril.

Feestelijke bijeenkomst

In Roosendaal wordt ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag een feestelijke bijeenkomst met muziek, zang en dans georganiseerd. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen met dementie, vergezeld door hun partner of (andere) mantelzorgers.

Wat gaat u doen op Wereld Alzheimer Dag?

Reacties