6 tips om meer te bewegen voor ouderen

Tips om meer te bewegen voor ouderen

Het is belangrijk om voldoende te (blijven) bewegen. Er zijn meer dan genoeg activiteiten voor ouderen om voldoende beweging te krijgen. Door zoveel mogelijk thuis zelfstandig te blijven doen, ligt er al een goede basis om genoeg te bewegen. Maar hoe zorgt u ervoor dat u voldoende beweging krijgt?

UWassistent geeft 6 tips met activiteiten voor ouderen om meer te bewegen zonder pijn!

1. Neem de trap in plaats van de lift

Moet u op de 13e verdieping zijn? Dan is het misschien niet zo’n goed idee om de trap te nemen. Maar hoeft u maar enkele verdiepingen omhoog? Neem dan de trap! Meer bewegen is beter dan niet bewegen.

2. Doe ochtendgymnastiek

Doe bijvoorbeeld mee met Nederland in Beweging of maak elke ochtend een wandeling.

3. Kies een activiteit die je leuk vindt om te doen

Er zijn veel mogelijkheden om te bewegen; kies een activiteit die u leuk vindt om te doen! Als u iets doet wat u niet leuk vindt, is de kans groter dat u het niet volhoudt. Houdt u van wandelen, zwemmen, fietsen of dansen? Kies wat u leuk vindt om te doen!

4. Samen sporten

Samen bewegen is leuker dan alleen bewegen! Zoek een maatje om mee te wandelen of te fietsen. Samen bewegen werkt als een stok achter de deur en maakt het makkelijker om vol te houden. Heeft u niemand om mee te bewegen? Een gezelschapsmaatje gaat graag met u mee!

5. Neem de fiets in plaats van de auto

Boodschappen doen en maar enkele producten nodig? Ga dan op de fiets of lopend. Heeft u een afspraak waar u de auto niet perse voor nodig heeft? Laat de auto dan eens staan. Dat is niet alleen goed voor uw conditie, maar ook goed voor het milieu!

6. Stap een bushalte eerder uit

Reist u wel eens met de bus of de tram? Stap dan één halte eerder uit en wandel het laatste stukje.

Er zijn genoeg activiteiten voor ouderen die er voor zorgen dat u genoeg beweging krijgt. Heeft u nog meer tips om voldoende te bewegen? Laat het ons weten via info@uwassistent.nl.

Reacties