7 tips om fit te blijven

Tips om fit te blijven

Om gezond te blijven is het belangrijk je lichaam goed te verzorgen. UWassistent geeft 7 tips om je lijf gezond te houden.

1. Drink voldoende water

Het is belangrijk om voldoende te drinken om je vochtgehalte op peil te houden. Water is belangrijk voor je lichaam om je lichaam op temperatuur te houden. Drink per dag minstens acht glazen water. Door genoeg water te drinken hou je je lichaam in balans.

2. Eet groenten en fruit

In groenten en fruit zitten natuurlijke vitaminen, mineralen en vezels, die je lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid. Je kunt ziekten niet tegenhouden door gezond te eten, maar je kunt de kans op ziekten wel verminderen.

3. Beweeg regelmatig

Natuurlijk is het fijn om op de bank te hangen. Maar daarvan word je moe, terwijl je van bewegen juist meer energie krijgt. Lichaamsbeweging is goed voor de bloedsomloop, de spieren en voor een goed humeur. Je voelt je een stuk beter nadat je je spieren hebt laten werken.

4. Slaap voldoende

Zorg dat je zeven tot negen uur slaapt. Slaap je te weinig omdat je regelmatig voor de televisie blijft hangen? Sla het televisieprogramma eens over en ga gewoon naar bed als je je moe voelt. Voldoende slaap geeft je lichaam te tijd om te herstellen en geeft je hersenen de tijd om weer op te laden.

5. Was je handen

Het wassen van je handen is de beste manier om de verspreiding van ziektes te voorkomen. Door in je ogen te wrijven of aan je oren te krabben kunnen bacteriƫn en virussen in je lichaam terecht komen. Vieze handen kunnen ziektes overbrengen via voorwerpen die ook door andere mensen worden aangeraakt. Je handen regelmatig wassen is het juiste wat je moet doen om jezelf en andere gezond te houden.

6. Ga op stap met vrienden

Sociale contacten zijn goed voor je gezondheid. Vriendschappen zijn belangrijk voor bijvoorbeeld plezier, avontuur en steun. Vriendschappen werken verrijkend, voor jou en voor je vrienden.

7. Ontspan!

Door te ontspannen kun je jezelf weer opladen. De spanning even laten gaan is goed voor je gezondheid. Ontspanning verlaagt de bloeddruk, wat de kans op gezondheidsproblemen verkleint. Iedereen ontspant op zijn eigen manier. Een boek lezen, muziek luisteren, yoga… Het zijn allemaal manieren om te ontspannen. Probeer vaker te ontspannen en te genieten van de kleine dingen in het leven.

Bijzondere gewoontes

Sommige ouderen hebben hun eigen gewoontes waardoor ze langer blijven leven. Zo at de 117-jarige Emma Morano uit Italiƫ dagelijks drie rauwe eieren, dronk Elizabeth Sullivan (104) uit Texas dagelijks drie blikjes Dr.Pepper en begint Duranord Veillard (108) elke dag met zeven push-ups.

Ken jij iemand die met een bijzondere gewoonte oud geworden is?

Reacties