Lilian Bos: nieuwe vestiging in de regio 't Gooi!

 

UWassistent mag weer een nieuwe franchisenemer verwelkomen! Deze keer is het Lilian Bos en zij start vanaf februari als contactpersoon in de regio 't Gooi. Vandaag stelt ze zich aan u voor.

Lilian stelt zich voor

Lilian woont samen met haar zoon, kat Tom en hond Max in Huizen. In haar vrije tijd wandelt ze dan ook heel wat af samen met hond Max. Ook is Lilian creatief, zo tekent en schildert ze graag in haar vrije tijd. Na het afronden van de kunstacademie is Lilian gestart met een eigen ontwerpbureau voor interieurs. In dit werk is ze altijd bezig geweest met het vergroten van het woonplezier door het aanpassen van ruimtes. Hierbij zijn de wensen van de bewoners altijd maatgevend. Daarom was de overstap naar UWassistent de juiste en logische keuze.

Over haar werk bij UWassistent

Het spreekt Lilian aan dat UWassistent een sociaal en maatschappelijk doel heeft en daar wil zij graag haar bijdrage aan leveren. Ze is een enthousiaste en vriendelijke doener en gaat graag het gesprek aan over de dagelijkse bezigheden en mogelijkheden. Ze denkt in oplossingen. Zo geeft Lilian aan: 'Hindernissen in het leven zijn er om te overwinnen. Daar span ik mij graag voor in.' Lilian krijgt er energie van als ze oplossingen kan aandragen. Het spreekt haar dan ook enorm aan dat UWassistent werkt met mensen uit de regio en zij als contactpersoon het aanspreekpunt is. Door de persoonlijke aanpak en korte lijnen is het aanvragen van hulp laagdrempelig.  

Lilian’s boodschap voor (potentiële) klanten van UWassistent: ‘Geen vraag is te gek. Ik zal altijd mijn uiterste best doen om een antwoord te vinden.’

 

Bent u woonachtig in regio 't Gooi en heeft u interesse in de diensten van UWassistent? Neem dan vooral contact op met Lilian, zij helpt u graag!

 

Vrijblijvende kennismaking

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
0 reacties

Nieuwsbericht: 3 nieuwe vestigingen UWassistent geopend

In februari opent UWassistent drie nieuwe vestigingen. Het totaal aantal regionale vestigingen komt daarmee op 27. Deze groei zorgt ervoor dat UWassistent nu bijna in heel Nederland actief is.  Vanuit de regionale vestigingen verzorgen de contactpersonen van UWassistent dienstverlening op maat aan senioren.

 

Nieuwe vestigingen 

Deze maand starten er drie nieuwe vestigingen van UWassistent. In de regio 't Gooi is Lilian Bos gestart. Ella van der Linden zal starten in de regio Gorinchem/ Tiel/ Altena/ Bommelerwaard. In Zuid-Limburg is Joan Propper het vaste aanspreekpunt. Benieuwd naar de nieuwe gezichten? Kijk dan op uwassistent.nl/persoonlijke-assistenten. Binnenkort introduceren we onze contactpersonen nog in een individuele blog.

 

Werkwijze UWassistent 

 

UWassistent regelt vanuit klantvragen passende dienstverlening aan huis. Klanten kunnen bij UWassistent terecht voor onder andere huishoudelijke hulp, tuinhulp, klushulp of persoonlijke begeleiding. De klant heeft een vast aanspreekpunt en hoeft niet zelf op zoek naar een dienstverlener. De contactpersoon selecteert een dienstverlener op basis van de wensen van de klant. De administratie en facturatie zijn geregeld. De klant heeft hier geen omkijken naar. De eerste kennismaking, met de contactpersoon en later met de dienstverlener, is vrijblijvend. Het vinden van de juiste match is voor UWassistent erg belangrijk. 

De laatste jaren is de druk op mantelzorgers steeds hoger geworden. Ouderen blijven langer zelfstandig thuis wonen, maar hebben daar wel ondersteuning bij nodig. UWassistent ontzorgt naast de klanten ook de mantelzorgers. Het uitbesteden van verschillende taken zorgt voor rust. De klant kan prettig zelfstandig thuis blijven wonen, zonder steeds een beroep te doen op de eigen omgeving.

 

Word franchisenemer! 

Wilt u uw omgeving ook ontzorgen? UWassistent is op zoek naar betrokken ondernemers die in de eigen regio ouderen willen ondersteunen. UWassistent is een franchiseorganisatie. De franchisenemers richten zich op persoonlijke dienstverlening, het team op het hoofdkantoor ondersteunt daarbij. Na de toevoeging van de nieuwe vestigingen zijn nog enkel twee regio’s beschikbaar: Regio Amersfoort en Regio Twente (Enschede/ Hengelo) Bent u die betrokken regelaar, een daadkrachtig organisatietalent vol energie? Word franchisenemer bij UWassistent! Meer informatie is te vinden op uwassistent.nl/franchisenemer-worden.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
0 reacties

Stamppot recepten: drie keer net even anders

 

Een welbekend oer-Hollands gerecht, geliefd bij velen: stamppot. Zeker in de wintermaanden staat het vaak op ons menu. Zo’n stamppot hoeft lang niet altijd te bestaan uit de traditionele aardappels, boerenkool, worst en een kuiltje met jus. Bent u een beetje uitgekeken op de standaard versie van dit gerecht? Wij raden u graag drie variaties aan.

 

Recepten voor stamppot

Eet u uit principe minder vlees of heeft u een keertje zin in iets anders? Een stamppot kan ook prima met vis gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld eens aan preistamppot met een lekkere zalmmoot. Stamp de aardappels samen met melk, boter en crème fraîche samen met de gebakken prei tot een smakelijke stamppot. Gaar de zalm in de oven met een lekker mosterd-dille mengsel. Een heerlijke variatie. Lees hier het volledige recept.

 

Geef uw klassieker eens een Mediterraans tintje en maak een Italiaanse stamppot. Fruit een uitje, tomaatjes, paprika en Italiaanse kruiden. Deze mengt u door de gestampte aardappels. Natuurlijk misstaat een rookworst of gehaktbal niet bij deze variatie. Om het gerecht lekker smeuïg te maken mengt u een scheutje melk of lepel crème fraîche door de aardappels. Wie gaat u verrassen met deze klassieker met en twist? Het recept is lekker en simpel! 

 

Met dit recept wijkt u af van het Hollandse recept maar het is nog steeds ‘oranje boven’. Deze stamppot krijgt zijn fraaie kleur door pompoen en wortel. Kook de groenten en aardappels apart en stampt ze daarna samen. De gehaktballetjes voegen pit toe aan het gerecht. U mengt het gehakt namelijk met een gesnipperd uitje, fijngesneden rode peper, komijn, nootmuskaat en sambal. De juiste verhoudingen leest u in het recept.

 

Samen boodschappen doen en koken

Wordt het boodschappen doen voor u alleen te zwaar? Schakel via UWassistent een boodschappenhulp in en doe samen boodschappen! De dienstverlener helpt u graag met het zoeken naar ingrediënten en het dragen van de zware tassen. Natuurlijk kunt u ook een briefje meegeven, zodat de dienstverlener de inkopen voor u kan doen.

 

Vindt u het leuk om zelf te koken, maar kunt u daarbij wel wat ondersteuning gebruiken? Wij helpen u graag bij het vinden van een gezellige kookhulp. Hij of zij helpt u met het bereiden van bovenstaande stamppotjes of een van uw andere favoriete recepten. U kunt een boodschappenhulp of kookhulp aanvragen via onze website. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact opnemen met uw contactpersoon of het hoofdkantoor. 

 

Boodschappenhulp/kookhulp aanvragen >>

 

Maaltijden aan huis 

Is zelf koken een taak die u veel energie kost? Via ons kunt u zich aanmelden bij onze partner Vers aan Tafel. Met de maaltijdservice van Vers aan Tafel ontvangt u voedzame maaltijden aan huis, wanneer u wilt. Het aanbod is divers: van Hollandse kost tot internationale gerechten. Wanneer u zich via UWassistent aanmeldt, krijgt u 6,5% korting op de maaltijden (m.u.v. de Proefbox en Seizoensbox).

Meer informatie over maaltijden aan huis

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
0 reacties

Inbraak voorkomen tijdens de donkere dagen

 

Het is behoorlijk vroeg donker; de ideale periode voor inbrekers om toe te slaan. U wilt zich natuurlijk helemaal veilig voelen in uw woning, daarom delen we vandaag een aantal tips hoe u uw huis inbraakveilig kunt (laten) maken. 

 

Huis inbraakveilig maken

Wist u dat juist met de feestdagen het meest wordt ingebroken? Op eerste kerstdag voornamelijk, namelijk gemiddeld 262 keer. Met een paar simpele tips kunt u uw huis gemakkelijk en snel inbraakveilig maken. Heeft u hulp nodig? Dan kunt u bij UWassistent uiteraard terecht voor een handige klushulp.  

 

Klushulp aanvragen

   

1. Anti-inbraakstrips plaatsen

Anti-inbraakstrips worden op de voor-, achter- en schuurdeur geplaatst en voorkomen dat een inbreker een koevoet tussen de deur en deurpost kan plaatsen. U maakt het hiermee dus net iets lastiger voor een inbreker, waardoor hij uw huis wellicht voorbij zal lopen. Inbraak volledig voorkomen, doet u hiermee niet. De kans op ongewenst bezoek is wel kleiner als u anti-inbraakstrips plaatst. 

 

2. Inbraakalarm installeren 

Een inbraakalarm is een effectieve manier om de boeven weg te jagen. Een inbraakalarm geeft een luid signaal af wanneer er wordt ingebroken óf er gaat een signaal naar de centrale meldkamer toe (stil alarm). Vergeet ook niet om een sticker op de voordeur te plakken dat uw huis een beveiligingssysteem heeft. Inbrekers nemen dan vaak het risico niet om toch in te breken in uw woning.  

 

3. Beveiligingscamera ophangen 

Een andere manier om uw huis inbraakveilig te maken, is het ophangen van een (nep)camera. Vaak schrikt een dummy al af en heeft u niet eens een echte beveiligingscamera nodig.  

 

4. Andere tips voor het voorkomen van inbraak 

Naast allerlei snufjes om uw huis te beveiligen, kunt u nog meer doen om de inbrekers met een grote boog om uw huis te laten lopen. Nog een aantal tips:  

 • Inbrekers gebruiken vaak de container uit de tuin om ergens op te kunnen klimmen. Zorg ervoor dat de container vast staat of in een met sleutel afgesloten ombouw staat.
 • Mocht u van huis weggaan, zorg er dan voor dat er altijd een lichtje brandt zodra het donker is. U kunt bijvoorbeeld een timer instellen. Dit maakt een bewoonde indruk. 
 • Daarnaast kunt u ook wat (lege) kopjes koffie op de salontafel laten staan, een krantje op de eettafel laten liggen of de radio aan laten staan. 
 • Gaat u een dagje weg of met vakantie? Zet dit dan niet op sociale media. U wilt de inbrekers niet informeren dat u niet thuis bent.
 • Sommige inbrekers kijken in de krant wanneer er een begrafenis is en slaan dan toe bij de naasten. Laat in het geval wanneer u een begrafenis heeft of om een andere reden een hele dag weg bent, altijd iemand op uw lege huis passen. 
 • Verstop geen sleutel onder de deurmat of onder een bloempot in de tuin. 
 • Laat nooit de sleutel aan de binnenkant op de deur zitten. Heeft u bijvoorbeeld glazen raampjes in uw deur, dan is het glas zo kapot gebroken en kan de inbreker de sleutel omdraaien en de deur openen. 
 • Heeft u een dure aankoop gedaan, laat dan de lege doos hiervan niet in het zicht op straat staan.  

 

Wilt u uw huis inbraakveilig laten maken? Vraag dan nu een klushulp aan.  

 

Klushulp aanvragen

   

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
0 reacties

Mantelzorg – De financiële regels op een rij (3)

Vandaag hebben we weer een nieuwe blog in de serie ‘Mantelzorg- De financiële regels op een rij’. Eerder schreven we al een artikel over het Nederlands zorgstelsel en op welke vier weten hiervan u een beroep kunt doen én we schreven over het onderwerp wonen. Vandaag gaan we het hebben over welke tegemoetkomingen u als mantelzorger kunt krijgen, zoals zorgverlof, een uitkering en aftrekbare (reis)kosten.  

 

Zorgverlof

Heeft u als mantelzorger ook een betaalde baan? Dan kan het best zwaar zijn om dit te combineren met de zorg voor uw naaste. U kunt overwegen om de werktijden aan te laten passen, maar ook zorgverlof kan tot de mogelijkheden behoren als u wilt voorkomen om overbelast te raken. Elke werknemer heeft recht op een verlofregeling, er zijn verschillende soorten zorgverlof. Uw CAO kan wel afwijkende afspraken of voorwaarden hebben, in dat geval staat de CAO boven de wettelijke regeling. Met uw werkgever kunt u de opties bespreken.  

 

Welke soorten verlof zijn er?

 • Calamiteitenverlof 

Wanneer u plotseling en direct vrij moet nemen vanwege een noodgeval kunt u calamiteitenverlof opnemen. Dit verlof kan een paar uur tot een paar dagen duren. De werkgever betaalt 100% van het loon door.  

 • Kortdurend zorgverlof 

Kortdurend zorgverlof kunt u opnemen wanneer u een korte periode zorgdraagt voor een zieke uit uw omgeving.  Dit verlof mag in totaal maximaal twee keer het aantal uren duren dat u werkt per week. De werkgever betaalt 70% van het loon door.  

 • Langdurend zorgverlof 

Langdurend zorgverlof is onbetaald verlof dat u kunt opnemen wanneer u voor langere tijd zorgdraagt voor een kind, partner, ouder of iemand anders uit uw omgeving. U kunt maximaal 6 keer de wekelijkse werkuren opnemen.  

 

Uitkeringen

Samenwonen met degene waarvoor u zorgt, kan gevolgen hebben voor uw uitkering of de AOW-uitkering van degene waar u voor zorgt. Dit schreven we ook in de vorige blog ´Mantelzorg – De financiële regels op een rij (2)´. Meer informatie hierover kunt u ook vinden op de website van de SVB of u kunt navraag doen bij uw gemeente. U kunt individuele bijzondere bijstand aanvragen als tegemoetkoming op noodzakelijke kosten die u zelf niet kunt betalen en niet op een andere manier vergoed krijgt. De bijstand wordt dan afgestemd op uw persoonlijke situatie. Een aanvraag hiervoor kunt u indienen bij uw gemeente.  

Ontvangt u als mantelzorger een WW- of bijstandsuitkering? Dan kan het zijn dat de sollicitatieplicht niet voor u geldt. Bijvoorbeeld wanneer u intensief voor een naaste zorgt. U kunt dit navragen bij het UWV of bij uw gemeente.  

Heeft u vanwege het zorgen voor een zieke of gehandicapte, voor minder dan 52 dagen loon ontvangen uit dienstverband? En kreeg u daarvoor een vergoeding vanuit een PGB? Dan kan dat jaar mogelijk als de helft meetellen als arbeidsverleden voor uw WW- of WIA-uitkering. Dit wordt het mantelzorgforfait genoemd. Is de zorgvrager volledig arbeidsongeschikt en heeft hij voor langere tijd uw hulp nodig? Dan kan het UWV uw uitkering mogelijk verhogen. Dit is afhankelijk van uw situatie en hiervoor gelden een aantal voorwaarden. Een verhoging van de uitkering kunt u aanvragen bij het UWV via uwv.nl.  

 

Andere tegemoetkomingen 

U kunt in aanmerking komen voor een verhoging van de huurtoeslag wanneer u samenwoont met iemand met een CIZ-indicatie vanuit de WLZ. Op de website van de Belastingdienst kunt u deze verhoging aanvragen.  

Als mantelzorger maakt u wellicht extra kosten voor vervoer en parkeren. Hiervoor gelden de volgende regelingen:  

 • Parkeervergunning 

Zorgt u voor iemand die in een gebied woont waar u betaald moet parkeren? Dan kunt u wellicht een parkeervergunning krijgen. Informeer bij de gemeente van de zorgvrager.  

 • OV-begeleiderskaart 

Als mantelzorger kunt u gratis meereizen met de trein, bus, tram en metro als degene waarvoor u zorgt niet zelfstandig kan reizen. Meer informatie over het aanvragen van de zogeheten OV-begeleiderskaart vindt u op ovbegeleiderskaart.nl.  

 • Gehandicaptenparkeerkaart 

Vervoert u iemand die niet meer zelfstandig kan rijden? Dan kunt u misschien een gehandicaptenparkeerkaart gebruiken en parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Dit kunt u aanvragen bij de gemeente.  

 • Aftrekbare reiskosten 

Reiskosten voor bijvoorbeeld ziekenbezoek zijn mogelijk aftrekbaar als specifieke zorgkosten. De voorwaarden leest u op de website van de Belastingdienst. Dit geldt overigens niet alleen voor reiskosten, maar ook voor andere zorgkosten zoals hulpmiddelen, extra uitgaven voor kleding en beddengoed, medicijnen en alternatieve geneeswijzen. Hiervoor geldt wel de voorwaarde dat u deze kosten niet al vergoed heeft gekregen.  

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
0 reacties