Apps voor ouderen: vier leuke en nuttige tips! 

Op uw smartphone zijn vanaf het begin al een aantal handige apps geïnstalleerd, maar er bestaan nog veel meer leuke opties die u later zelf kunt downloaden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo zijn er sociale apps om contact te leggen met familie en vrienden, sport-apps om uw activiteit bij te houden, weer-apps om te kijken of u een paraplu mee moet nemen en nieuws-apps om op de hoogte te blijven. UWassistent geeft u graag een aantal tips voor apps voor ouderen! 

 

Tip 1: MedAlert  

Het dagelijks tijdig innemen van medicijnen kan een opgave zijn. De app MedAlert helpt u daarbij! Stel in deze app in welke medicijnen u moet innemen, inclusief de dosis. De app stuurt u een herinnering als het tijd is om de medicijnen in te nemen. Daarna kunt u in de app aangeven dat u de medicijnen hebt ingenomen. Weet u niet meer of u het medicijn hebt genomen? Dan kunt u dit eenvoudig opzoeken in de app. Het is ook mogelijk om de medicijnvoorraad bij te houden. De app biedt daarnaast de mogelijkheid om notities te maken. Deze kunt u op een later moment met uw zorgverlener bespreken. Een nuttige app voor senioren, maar ook voor anderen die dagelijks medicijnen gebruiken. 

 

Tip 2Ommetje lopen  

Heeft u vandaag al een ommetje gemaakt? Wandelen is gezond! Het heeft niet alleen positieve effecten op uw conditiemaar ook op uw hersenen. De app is ontwikkeld in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt u na iedere wandeling een feitje over de hersenen. Download de app en start een wandelcompetitie met uw vrienden en familie. Zo kunt u samen wandelen, zonder dat u op de zelfde locatie bent. Door te wandelen speelt u medailles vrij, een leuke motivatie! De app is niet alleen leuk en nuttig voor ouderen, maar ook zeker voor de hele familie. 

Lees ook onze blog over wandelen in Nederland! 

 

Tip 3Fitavie 

Fitavie is een speciale app voor senioren en mensen met dementie. Net als UWassistent heeft de app als doel om mensen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. In de app kunt u, eventueel met hulp, aangeven wat u kan en wil. De app stelt met die gegevens een beweegprogramma op maat samen. Het programma bestaat uit oefeningen waarmee onder andere kracht en balans getraind worden. Bent u niet tevreden over de oefeningen, dan kunt u dit aangeven. De app past dan het programma aan. In tegenstelling tot de andere apps in deze blog, is dit een betaalde app.  

 

Tip 4: MAX Geheugentrainer app 

De geheugentrainer kent u waarschijnlijk als het televisieprogramma van Omroep MAX. Het spel is echter ook te downloaden voor uw smartphone. Met deze app traint u op een laagdrempelige manier uw geheugen. De app bevat onder andere de onderdelen zoekplaatje, letterregen en het boodschappenspel. Alle oefeningen zijn wetenschappelijk getoetst en dragen bij aan een beter geheugen. Een leuke én nuttige app voor ouderen! Download de app en ga voor een dagelijkse portie hersengymnastiek in de categorieën geheugen, taal, rekenen en concentratie. Zelfs zonder internetverbinding kunt u de oefeningen doorlopen. De voortgang wordt bijgehouden, verras uw familie en buren met uw kennis! 

 

Welke app gaat u downloaden? Misschien heeft u zelf ook een tip voor een leuke of nuttige app. We lezen het graag in de reacties!

Waardeer dit blogbericht:
Wandelen is gezond - 5 grote voordelen
Nieuwe samenwerking: UWassistent en Groene Kruis L...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 03 oktober 2022