UWassistent heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld

Carnavalsmaandag gesloten!

 

In verband met carnaval is het hoofdkantoor van UWassistent op maandag 12 februari gesloten. Vanaf dinsdag om 8:30 uur zijn we weer te bereiken! 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
48 Hits
0 reacties

Persbericht: UWassistent groeit verder met steun van Monuta

De dienstenaanbieder UWassistent uit Breda gaat een strategische samenwerking met Monuta aan. Het bedrijf biedt dienstverlening aan huis voor particulieren, zoals hulp in het huishouden, hulp bij tuinonderhoud, gezelschap of samen boodschappen doen. Er is veel mogelijk, afhankelijk van de wensen van de klant. 

Om verder te kunnen groeien, is UWassistent een samenwerking met Monuta gestart. UWassistent en Monuta bundelen de krachten om samen meer ouderen te bereiken. Monuta is de samenwerking aangegaan vanuit een nieuw bedrijfsonderdeel; Monuta Ontzorgt. Hiermee richt Monuta zich op het ondersteunen van ouderen en mantelzorgers om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen. 

UWassistent werkt met lokale persoonlijke assistenten, waardoor persoonlijke service op lokaal niveau wordt aangeboden. Op www.uwassistent.nl kan een kennismakingsafspraak gemaakt worden. Tijdens dit gesprek wordt de dienstverlening afgestemd op de wensen van de klant. Maatwerk met persoonlijke aandacht!

 

Quote Joost UWassistent:

“Monuta Ontzorgt is een mooi initiatief waar we met UWassistent graag een bijdrage aan leveren. We hebben veel vertrouwen in deze samenwerking door ons gezamenlijke doel: ouderen ondersteunen om langer thuis te kunnen wonen. We gaan elkaar versterken en streven naar groei!”

 

Quote Sandra Koopman:

“De diensten die UWassistent aanbiedt, helpen mensen om langer zelfstandig en prettig thuis te wonen; een doel dat we met Monuta Ontzorgt willen ondersteunen. Daarom zijn we de samenwerking met UWassistent aangegaan.”

 

Einde persbericht 

Meer informatie over UWassistent is te vinden op www.uwassistent.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met UWassistent. 

 

 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
439 Hits
0 reacties

Vlogger gezocht voor UWassistent!

Maandelijks video's en foto's maken en er ook nog voor betaald worden. Lijkt dit je wat en ben je ook nog 's creatief, nieuwsgierig én heb je passie voor de zorg? Dan is dit misschien jouw ideale kans om jezelf te laten zien.

UWassistent is op zoek naar een vlogger, die video's wil maken van de werkzaamheden als dienstverlener, mooie momenten met de klant wil vastleggen en een dosis maatschappelijk bewustzijn kan overbrengen in de video's.

Jouw vlogs worden gebruikt voor de website en de social mediakanalen van UWassistent. Geef je op, door jouw foto en een korte motivatie te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie weet vlog jij binnenkort voor UWassistent!

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
360 Hits
0 reacties

De e-health week: innovaties in de zorg

 

De e-health week staat voor de deur! In de week van 20 t/m 26 januari worden er in heel Nederland activiteiten georganiseerd die te maken hebben met e-health. Wat is e-health precies? En waarom is de e-health week in het leven geroepen? Dat lees je in deze blog.

 

De voordelen van e-health

Door nieuwe digitale en technologische ontwikkelingen, kan de gezondheidszorg een andere invulling krijgen. Voorbeelden van e-health zijn apps die de dagelijkse beweging bijhouden of het voeren van een gesprek met de huisarts via een beeldscherm of chat. E-health levert voordelen op voor de gebruikers. Zo kan het tijd besparen om online medicijnen te bestellen of een consult via de computer te hebben. E-health biedt ook zelfstandigheid aan mensen. Daarnaast hebben mensen meer grip op hun eigen gezondheidsinformatie door elektronische dossiers. Naast voordelen voor zorggebruikers, verlicht e-health ook administratieve lasten van het personeel. Een win-win situatie dus!

 

De e-health week 2018

Toch weten veel mensen nog niet goed wat e-health inhoudt en wat zulke digitale toepassingen voor hen kunnen betekenen. Daarom is ‘de e-health week’ opgezet door het ministerie van VWS en ECP| Platform voor de InformatieSamenleving. Tijdens de e-health week wordt kennis verspreid over de mogelijkheden van e-health. Mensen kunnen dan proeven aan allerlei vormen van e-health. Er is een breed scala aan activiteiten, verspreid door het hele land.

 

Van lezingen tot workshops

U kunt tijdens de e-health week bijvoorbeeld genieten van een ontspannende en tegelijkertijd leerzame theatervoorstelling, maar u kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken en deelnemen aan verschillende workshops, zoals in Baarn. In Rotterdam gaan zorgontwikkelaars hun nieuwe ideeën presenteren, waarna het publiek bepaalt of het een top- of flopidee is. Dit is nog maar een kleine greep uit wat de e-health week allemaal te bieden heeft. De activiteiten worden georganiseerd door een breed scala aan partijen, zoals zorg- en onderwijsinstellingen, gemeenten en ouderenbonden.

 

Om te zien welke activiteiten er allemaal bij u in de buurt plaatsvinden, kunt u kijken op de website: www.ehealthweek.net

 

Lees Meer
Getagged in:
Waardeer dit blogbericht:
194 Hits
0 reacties

Zorgkosten fiscaal aftrekbaar

Vaak wordt een huishoudelijke hulp door een particuliere klant zelf betaald. Wist u dat het in sommige gevallen mogelijk is om een vergoeding of een tegemoetkoming in de kosten te krijgen? Zo zijn er bijvoorbeeld diverse mogelijkheden om een huishoudelijke hulp vergoed te krijgen.

 

Zorgkosten fiscaal aftrekbaar

Als u door ziekte of een handicap extra kosten voor zorg maakt, zijn deze kosten mogelijk aftrekbaar. Dit geldt niet alleen voor medicijnen of hulpmiddelen, maar ook voor de kosten voor extra gezinshulp zoals een huishoudelijke hulp. Het gaat hierbij alleen om de kosten waarvoor u geen vergoeding ontvangt van bijvoorbeeld uw (aanvullende) zorgverzekering of de gemeente. Ook zorgkosten die onder het eigen risico vallen mag u niet aftrekken.

Om voor deze aftrek in aanmerking te komen, moet u voldoen aan enkele voorwaarden. U vindt deze voorwaarden op de site van de Belastingdienst. Heeft u een huishoudelijke hulp via UWassistent en krijgt u deze niet vergoed via bijvoorbeeld de zorgverzekering of de gemeente?  Als de uitgaven voor deze gezinshulp hoger zijn dan het drempelbedrag, mag u deze kosten aftrekken. Het drempelbedrag is afhankelijk van uw inkomen.

Ook voor bepaalde hulpmiddelen mag u de kosten aftrekken. De kosten voor hulpmiddelen zijn de kosten die u heeft voor de aanschaf, het onderhoud en eventuele reparaties van de hulpmiddelen. Denk hierbij aan een blindenstok, een gehoorapparaat, maar ook aan een alarmsysteem in verband met een ziekte – bijvoorbeeld een alarmapparaat voor mensen met epilepsie.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de site van de Belastingdienst.

 

Andere mogelijke vergoedingen

Soms is het mogelijk om huishoudelijke hulp of begeleiding op een andere manier vergoed te krijgen.

·         PGB

Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, is het mogelijk om (een deel van) de zorgkosten vergoed te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld een Persoonsgebonden Budget? Met dit budget kunt u via UWassistent zelf uw zorgverleners kiezen en zorg inkopen. Wij kunnen u ook helpen met het aanvragen van een PGB.

·         WMO

Gemeentes moeten er via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente beslist of een inwoner recht heeft op een vergoeding voor bijvoorbeeld een huishoudelijke hulp.

·         Zorgverzekering

In sommige gevallen is het mogelijk om onze dienstverlening vergoed te krijgen door de zorgverzekering. In aanvullende pakketten van zorgverzekeraars zit regelmatig een vergoeding voor ‘vervangende mantelzorg’. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar deze vergoeding.

·         Overig

Heeft u een ongeval gehad, waardoor u het huishouden niet meer zelf kunt doen? Dan kunt u ook recht hebben op vergoeding. UWassistent werkt hiervoor samen met partners zoals Dé Letselschadehulpdienst

 

 

Wilt u meer informatie over een eventuele vergoeding van de kosten? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 085 201 3072. 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
294 Hits
0 reacties