Begin opgeruimd aan 2018!

Opgeruimd het nieuwe jaar in

2017 is bijna voorbij. Hoe fijn is het om het nieuwe jaar met een schoon huis te beginnen? UWassistent geeft tips om 2018 met een opgeruimd en schoon huis te beginnen. Voor dat je gaat schoonmaken, is het handig als het huis opgeruimd is en er geen spullen in de weg staan.

1. Waar begin je?

Als er overal in je huis spullen rondslingeren, is het lastig om ergens te beginnen omdat het een grote klus is. Als de taak te groot is, zie je er waarschijnlijk te veel tegenop. Het is makkelijker om te beginnen met kleine stapjes. Hierdoor heb je meer momenten van voldoening die je motiveren om door te gaan!

Begin in de ruimte waar je je het meest stoort aan de rommel. Is de woonkamer een te grote ruimte waardoor je gedemotiveerd raakt? Begin dan met het opruimen van een kast, de tafel of een lade.

2. Geef alles een eigen plek

Geef alle spullen een eigen plek! Als je alles netjes opbergt in lades of kasten, is het niet alleen opgeruimder, maar kun je ook gemakkelijker je spullen terugvinden. Heb je weinig plaats om spullen op te bergen? Zoek dan een plek waar je wat planken op kan hangen voor wat extra opbergruimte. Een klushulp van UWassistent helpt je graag bij het ophangen van deze planken.

3. Gooi overbodige spullen weg

Spullen die je niet meer gebruikt of niet meer nodig hebt, kun je weg doen. Als er dingen bij zitten die nog nieuw of in goede staat zijn, kun je deze misschien verkopen. Zoek bijvoorbeeld eens op zolder en in de schuur naar spullen die je al lang niet meer hebt gebruikt, of kijk in de kledingkast naar kleding die je al een jaar niet meer gedragen hebt. Krijg je met de feestdagen een cadeau waar je niet blij mee bent? Maak er iemand anders blij mee! Je huis wordt een stuk opgeruimder als er geen overbodige spullen meer staan.

4. Tijd voor de schoonmaak

Na het opruimen is het tijd om schoon te maken. Heb je zelf geen zin of geen tijd om het huishouden bij te houden? UWassistent gaat graag voor je op zoek naar een huishoudelijke hulp die deze taken van je overneemt.

Hoe houd je jouw huis schoon en opgeruimd?

Nu je huis schoon en opgeruimd is, wil je natuurlijk graag dat dat zo blijft. Ruim daarom spullen die je gebruikt hebt, meteen op. Maak bijvoorbeeld meteen na het avondeten de keuken schoon. Zorg ook dat je altijd genoeg schoonmaakspullen op voorraad hebt, zoals allesreiniger en schoonmaakdoekjes, zodat je aan de slag kan, of laat wekelijks een huishoudelijke hulp via UWassistent langskomen, zodat je huis elke week goed wordt schoongemaakt.

Reacties