Goed eten is belangrijk, ook voor senioren

Gezonde voeding voor ouderen

UWassistent gaf 7 tips om fit te blijven. Een van deze tips is om voldoende groenten en fruit te eten. Uit onderzoek van Wageningen University & Research blijkt dat senioren onderschatten hoe belangrijk goede voeding voor hen is.

Gemiddeld is één op de tien 65-plussers ondervoed, bij de senioren die thuiszorg krijgen is dit waarschijnlijk zelfs één op drie.

Gebrek aan eiwitten

Als er te weinig eiwitten worden ingenomen, vermindert je spiermassa en kracht. Ouderen worden hierdoor minder mobiel en zijn sneller afhankelijk van anderen. Als ouderen weinig energie hebben, wordt vaak hun leeftijd als reden genoemd. Maar met goede, eiwitrijke voeding houden senioren genoeg energie. Door voldoende eieren, vleeswaren, zuivelproducten, peulvruchten en noten te eten, krijgen ouderen voldoende eiwitten binnen. Als er een eiwittekort dreigt, zijn eiwitrijke kant-en-klaar maaltijden een goed alternatief.

Samenwerking

UWassistent stimuleert ouderen om zo gezond mogelijk te eten. Komt u er niet meer aan toe om een maaltijd te bereiden? UWassistent werkt samen met Vers aan Tafel. Vers aan Tafel bezorgt niet alleen vriesverse maaltijden, maar levert ook warme maaltijden aan huis. Deze maaltijden worden onderweg bereid, waardoor ze perfect op temperatuur zijn als ze worden bezorgd. Bij Vers aan Tafel kunt u niet alleen driegangenmaaltijden bestellen, ook bieden zij gepureerde maaltijden aan, speciaal voor mensen die moeite hebben met kauwen of slikken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor maaltijden aan huis? Neem dan contact op met het serviceteam van UWassistent via 085-2013072 of met uw persoonlijke assistent.

Reacties