Dag van de Mantelzorg: ode aan de mantelzorgers!

10 november 2019 is de Dag van de Mantelzorg: de dag waarop Nederland stilstaat bij alle mantelzorgers die zich dag in dag uit, nacht in nacht uit ontfermen over een naaste. Dat is geen simpel klusje, maar een zware opgave die vraagt om toewijding, jezelf opzij zetten en vooral: liefde voor je naaste.

Zonder alle mantelzorgers die Nederland rijk is, en ja dat zijn er 4,4 miljoen, zouden een hele hoop mensen niet de zorg, hulp en aandacht krijgen die ze nodig hebben. En dan? Wat zouden we zonder ze moeten? Bij UWassistent vinden we iedere mantelzorger een held. Ze zijn onmisbaar. Dat is dan ook de reden dat we de dag van de mantelzorg nóg bekender willen maken bij het grote publiek. 

Dag van de mantelzorg

De dag van de mantelzorg is een initiatief van MantelzorgNL, als blijk van waardering voor alle mantelzorgers. Inmiddels keert deze dag jaarlijks terug. In heel Nederland organiseren mensen en organisaties activiteiten speciaal voor mantelzorgers. Dat gaat van een quiz over mantelzorg in Zoetermeer tot een verwendag in de Brabanthallen in Den Bosch.

De Dag van de Mantelzorg is er niet alleen om mantelzorgers in het zonnetje te zetten, maar ook om mantelzorgers met elkaar in contact te laten komen. Als mantelzorgers samenkomen, kunnen ze hun mantelzorg-ervaringen met elkaar delen en elkaar tips geven. Dat geeft veel rust.

Op de website van Dag van de Mantelzorg zie je welke activiteiten waar plaatsvinden op 10 november.

Mantelzorgers ontlast door mantelzorg ondersteuning 

Bij UWassistent weten we dat mantelzorg verlenen zwaar is, zeker naast een baan of andere verplichtingen. Om dat te verzachten en mantelzorgers te ontlasten, hebben we een oplossing bedacht. Een oplossing die in drie opzichten goed is: mantelzorgondersteuning.

De mantelzorger wordt een beetje ontlast, doordat een dienstverlener die via UWassistent werkt, taken uit handen van de mantelzorger neemt. En degene die ondersteuning ontvangt? Reken maar dat hij of zij het een fijn idee vindt dat de mantelzorger extra tijd voor zichzelf heeft. En dan is er nog iets goeds: de ondersteuner die de mantelzorger helpt, kan werk doen dat veel voldoening geeft.

Verras uw mantelzorger

Wilt u uw mantelzorger of een mantelzorger in uw omgeving in het zonnetje zetten? Stuur dan een gratis kaartje (en postzegel!) via de website dagvandemantelzorg.nl/greetz. Deze kaartenactie is speciaal opgezet voor de dag van de mantelzorgers, om ze een warm hart toe te dragen. Een klein gebaar, maar met een grote blijk van liefde. 

Hoe het werkt? Personaliseer uw kaart voor de mantelzorger die je wil verrassen. Gebruik daarna de actiecode die vermeld staat op de website. Kies de bezorgdatum, vul de adresgegevens in, verstuur de kaart en geef een mantelzorger een goed gevoel.

De komende weken besteden we bij UWassistent ook extra aandacht aan mantelzorg. Zo verschijnt er binnenkort een artikel met daarin een interview met een mantelzorger. Daarin leest u over de persoonlijke ervaringen van een mantelzorger.

 

LEES OOK: Tips voor omgaan met dementie

LEES OOK: Wat te doen na pensioen? - Deel 2

 

Waardeer dit blogbericht:
Brain training om dementie te voorkomen?
Samen tegen eenzaamheid bij ouderen