Dag van de zorg

Dag van de Zorg 2017

Afgelopen vrijdag was de Dag van de Zorg, internationaal ook wel de Dag van de Verpleging genoemd.

De geboortedag van Florence Nightingale

De Dag van de Zorg valt op 12 mei, omdat dat de geboortedag is van Florence Nightingale. Zij was een Britse verpleegkundige en wordt gezien als de grondlegger van de moderne geneeskunde. Florence Nightingale is vooral bekend geworden door haar inzet voor de gewonden tijdens de Krimoorlog. Ook heeft ze veel onderzoek gedaan naar gegevens over sterfte, ziekte en leefbaarheid in het ziekenhuis, om daarmee de hygiƫnische omstandigheden te verbeteren. Daarnaast heeft Florence Nightingale basisvoorwaarden opgesteld voor een excellente verpleging:

aandacht
toewijding
hygiƫne
eten en drinken
schoon bed

Extra aandacht

Over de hele wereld is er op de Dag van de Zorg extra aandacht voor verpleegkundigen en verzorgenden, omdat zij een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de gezondheidszorg. We realiseren ons vaak niet hoe belangrijk het werk van verpleegkundigen en verzorgenden is. Op de Dag van de Zorg krijgen zorgverleners daarom extra waardering voor hun werk, kennis en expertise.

UWassistent

UWassistent ondersteunt verplegenden en verzorgenden, zoals thuiszorgorganisaties en mantelzorgers. Samen met hen voorzien wij hulpbehoevenden van de best mogelijke ondersteuning. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@uwassistent.nl.

Reacties