Dagje uit in Nederland– Genieten van het lekkere weer

Dagje uit in Nederland– Genieten van het lekkere weer

Wat een heerlijk weer buiten! En de komende tijd blijft het gelukkig ook nog heerlijk en warm weer. Tijd dus om lekker naar buiten te gaan. Ben je benieuwd wat er allemaal voor leuks in Nederland te doen is? Wij hebben een aantal uitjes voor je op een rijtje gezet:

 

1. Dagje Texel

Heb jij ook behoefte om je hoofd leeg te maken en lekker uit te waaien aan zee? Dan is een dagje Texel echt iets voor jou. In een van de vele strandtenten kun je lekker lunchen of dineren. Is zwemmen in de zee iets teveel van het goede? Dan is pootjebaden vaak net zo lekker. Na een dagje Texel voel je je weer helemaal herboren!

 

2. Dagje Volendam

Is het strand niet echt je ding? Dan is een dagje Volendam misschien wel wat voor je! In dit bekendste vissersdorpje van Nederland kijk je gegarandeerd je ogen uit. Wandel eens over ‘de Dijk’, dé hotspot van Volendam. Overal om je heen zijn hier leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden. En ben je een visliefhebber? Neem dan vooral een vers visje bij een van de vele viskraampjes in het dorp. Wie weet spot je ook nog wel wat BN’ers (Jan Smit, Nick & Simon) in het dorp. 

 

3. De molens van Kinderdijk

Deze goed onderhouden en bijzondere molens hebben een grote aantrekkingskracht op buitenlandse toeristen. Maar ook voor Nederlanders zelf is het absoluut de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen. Het is niet voor niets dat de molens van Kinderdijk op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Je kunt zelf langs de 19 molens wandelen of een boottochtje met de rondvaartboot Prins Friso maken. Sommige molens zijn open om te bezichtigen.

 

Krijg jij ook direct zin om lekker erop uit te gaan met dit weer? En kun je hier wel wat ondersteuning bij gebruiken? Via UWassistent kun je eenvoudig een gezelschapsmaatje aanvragen. Samen met dit maatje kun je afspreken waar je graag naartoe wil. Wat ons betreft zit je altijd goed, want alle drie de opties zijn leuk toch? Zo zie je maar weer, je hoeft niet altijd naar het buitenland om mooie dingen te zien.

Waardeer dit blogbericht:
De rol van muziek bij dementie
Drinkvoeding voor ouderen