De e-health week: innovaties in de zorg

E-health week 2018

De e-health week staat voor de deur! In de week van 20 t/m 26 januari worden er in heel Nederland activiteiten georganiseerd die te maken hebben met e-health. Wat is e-health precies? En waarom is de e-health week in het leven geroepen? Dat lees je in deze blog.

De voordelen van e-health

Door nieuwe digitale en technologische ontwikkelingen, kan de gezondheidszorg een andere invulling krijgen. Voorbeelden van e-health zijn apps die de dagelijkse beweging bijhouden of het voeren van een gesprek met de huisarts via een beeldscherm of chat. E-health levert voordelen op voor de gebruikers. Zo kan het tijd besparen om online medicijnen te bestellen of een consult via de computer te hebben. E-health biedt ook zelfstandigheid aan mensen. Daarnaast hebben mensen meer grip op hun eigen gezondheidsinformatie door elektronische dossiers. Naast voordelen voor zorggebruikers, verlicht e-health ook administratieve lasten van het personeel. Een win-winsituatie dus!

De e-health week 2018

Toch weten veel mensen nog niet goed wat e-health inhoudt en wat zulke digitale toepassingen voor hen kunnen betekenen. Daarom is ‘de e-health week’ opgezet door het ministerie van VWS en ECP Platform voor de InformatieSamenleving. Tijdens de e-health week wordt kennis verspreid over de mogelijkheden van e-health. Mensen kunnen dan proeven aan allerlei vormen van e-health. Er is een breed scala aan activiteiten, verspreid door het hele land.

Van lezingen tot workshops

U kunt tijdens de e-health week bijvoorbeeld genieten van een ontspannende en tegelijkertijd leerzame theatervoorstelling, maar u kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken en deelnemen aan verschillende workshops, zoals in Baarn. In Rotterdam gaan zorgontwikkelaars hun nieuwe ideeën presenteren, waarna het publiek bepaalt of het idee top of een flop is. Dit is nog maar een kleine greep uit wat de e-health week allemaal te bieden heeft. De activiteiten worden georganiseerd door een breed scala aan partijen, zoals zorg- en onderwijsinstellingen, gemeenten en ouderenbonden.

Reacties