De handigste gadgets voor senioren

 

Met de vernuftige technieken van tegenwoordig is niets te gek. Allerhande gadgets voor senioren (en niet-senioren) zijn al op de markt, die alles in huis nóg makkelijker maken. Die van James Bond zijn er niets bij. Van automatische stofzuigers tot afstandsbedieningen waarmee met één druk op de knop de gordijnen dichtgaan en de lampen aanspringen. Bedenk iets en de kans is groot dat het al verkrijgbaar is! Ook e-health vindt steeds meer z’n weg naar de huizen van senioren. UWassistent woonde het congres 'slimmer thuiswonen' bij, waar allerlei nieuwe gadgets gepresenteerd zijn om senioren zo lang, makkelijk én aangenaam mogelijk thuis te laten wonen. Georganiseerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In deze blog vertellen we u welke veelbelovende gadgets en apps er al op de markt zijn!

Aangezien we vaak zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen wonen, zijn zulke gadgets voor senioren een welkome toevoeging. UWassistent is fan van deze gadgets, want hoe mooi is het als senioren massaal zo makkelijk en aangenaam mogelijk thuis kunnen wonen? Een combinatie van huishoudelijke hulp en technische snufjes is daarvoor de sleutel! 

Welke gadgets zijn er al op de markt? We zetten een aantal slimme uitvindingen op een rij: 

 

1. Robot stofzuiger

Dit is er eentje om te onthouden. Heus niet alleen voor senioren, want dit ding is voor iedereen praktisch. Maar vooruit, dit artikel is speciaal voor alle senioren, dus: de robotstofzuiger, ideaal! Zelf niet bukken, maar wel een stofvrije vloer! De hoekjes zijn iets lastiger schoon te maken voor deze knappe stofzuiger, maar dat kun je dan de schoonmaakster laten doen.

 

2. Digitale deurspion 

De angst voor inbraak en criminaliteit is hoog bij senioren. Slimme gadgets kunnen al een deel van die angst wegnemen. Een veilig gevoel in eigen huis; ontzettend belangrijk. Laten er nu net een aantal slimmeriken zijn die een digitale deurspion hebben ontwikkeld. Gewoon zo’n kijkertje in de deur. Maar dan digitaal. Door een scherp beeld van de mensen die voor de deur staan, weet u wanneer u wel of liever niet de deur opendoet.  

 

3. Veilig vallen

Hoe voorzichtig u ook loop op de trap en hoe goed uw schoenen ook zijn, een val-uhh- ongeluk zit in een klein hoekje. Ook dáár hebben de slimme techneuten over nagedacht. Ze introduceren de Wolk-airbag; een soort kussen dat om de heup geplaatst wordt. Als u die omheeft en u valt, heeft u in ieder geval een zachte landing. 

 

4. Vindbaar met GPS

Mantelzorgers: aan jullie wordt ook gedacht door onze techneuten. In de vorm van een horloge of riem weet u waar uw naaste zich bevindt. Met een app kunt u een gebied instellen. Komt uw naaste buiten dit gebied? Of wijkt het wandelpatroon af? Dan krijgt u een melding. Kunt u altijd met een gerust gevoel iets anders gaan doen. 

 

5. Geen angst meer door apps

Dankzij de komst van verschillende apps, zoals Pacifia, houdt u grip op de mentale gezondheid. In de app vindt u therapieën en tips om zelf toe te passen. Ook een dagboek bijhouden, rustgevende muziek luisteren en schrijven hoe je je op welk moment voelt is mogelijk in zo'n app. Therapie voor thuis, op elk moment dat u het nodig heeft. Knap staaltje e-health. 

 

Als u deze gadgets combineert met wat extra hulp bij de dagelijkse taken, reken dan maar dat u heel lang zelfstandig thuis kunt wonen! 

 

Vraag hier direct huishoudelijke hulp aan!

 

 

 

Waardeer dit blogbericht:
Tien verrassende klusjes waar een klusjesman u mee...
Vallen in huis voorkomen: vijf nuttige tips!
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 03 oktober 2022