De wereld aan je wielen

Op pad met de scootmobiel

Heb je er zelf nog niet mee te maken? Dan waarschijnlijk wel iemand in je omgeving! Steeds meer ouderen ervaren het: het rijbewijs wordt niet meer verlengd. Dit is een vervelende situatie die naast praktische belemmeringen, ook veel sociale belemmeringen met zich mee brengt. Denk bijvoorbeeld aan het doen van boodschappen of het bezoeken van familie en kennissen, dit kan van de ene op de andere dag een ingewikkeld logistiek karwei worden. Vooral ouderen wonend in dorpen en op locaties in het buitengebied zijn hier de dupe van.

Rijbewijs niet verlengd, wat nu?

Ben je niet door de medische keuring heen gekomen en is na al die jaren met plezier auto te hebben gereden je rijbewijs niet meer verlengd? Niet getreurd, na regen komt zonneschijn. Er is leven na een niet-verlengd rijbewijs, de scootmobiel biedt de oplossing. Naast dat het je mobiel houdt, brengt het je op een snelle en veilige manier van bestemming A naar B. Zo hoef je de buurvrouw niet meer op te trommelen voor het wekelijkse bezoek aan de kapper en kun je zelf weer de bestelling ophalen bij de bakker. Een kopje koffie met familie en kennissen hoeft zich vanaf nu ook niet meer te beperken tot jouw huis.

Meer dan 4 wielen

Saai, stoffig en grijs zijn woorden die al snel te binnen schieten wanneer je aan een scootmobiel denkt. De hoogste tijd om deze vooroordelen de wereld uit te helpen. Het is een heel hip voertuig, met een rijk aanbod aan kleuren en modellen. Wanneer je een model hebt uitgekozen naar je eigen wensen en behoeften, is er de mogelijkheid om hem te upgraden met tal van accessoires. Dit assortiment gaat verder dan een opbergmand of koffer voor bijvoorbeeld je persoonlijke spullen of boodschappen. Een beensteun, stokhouder of regencape: slechts een kleine greep uit de vele beschikbare mogelijkheden.

Wist je al dat er ook speciale scootmobielclubs zijn? Deze richten zich op het maken van mooie tochten en het organiseren van leuke uitjes. Dit alles met als doel om ouderen met elkaar in contact te brengen. Daarnaast zijn er ook verschillende bedrijven in Nederland die groepsuitjes aanbieden. Hierbij kan er geracet worden met deze voertuigen.

Op pad met de scootmobiel

Zie jij jezelf al rondrijden? Houd dan altijd het een en ander in je achterhoofd. Op sommige punten werkt dit voertuig net iets anders dan de auto die je gewend was. Zo beschikt dit voertuig over een automatische rem. Zodra jij het gas los laat, zal hij automatisch remmen en zo snel mogelijk tot stilstand komen. Ondanks dat het bouwtechnisch zoveel mogelijk wordt beperkt, is er een hoge gevoeligheid voor kantelen. Dit komt doordat de scootmobiel vrij smal is en het zwaarste punt relatief hoog zit.

Vergeet niet om een WA verzekering af te sluiten, deze is bij wet verplicht in Nederland voor het gebruik van een scootmobiel. Hulp nodig bij het afsluiten van een verzekering of andere zaken? UWassistent staat voor je klaar.

Reacties