Dít is waarom je een lenteschoonmaak moet laten doen!

Een grote schoonmaak houden in de lente heeft heel veel voordelen, voor lichaam én geest. Als je het liever laat uitbesteden aan een huishoudelijke hulp, is dat ook een slimme keuze. Het schoonmaken aan iemand anders overlaten, heeft zelfs nog een groot extra voordeel ten opzichte van zelf de handen uit de mouwen steken. Lees snel verder om erachter te komen waarom…

Voor we verklappen wat dat voordeel is, eerst nog even een stukje geschiedenis. Waar komt die grote schoonmaak vandaan? Vroeger gebruikte men in de winter kolenkachels in huis. Ramen dicht, deuren dicht, kieren en gaten dicht; alles om de warmte binnen te houden. Als de zonnestralen weer tevoorschijn kwamen, kon alles eindelijk weer open. Frisse lucht! Ook een mooi moment om direct het huis van boven naar beneden te soppen, dweilen en poetsen. De lenteschoonmaak zit er van oudsher nog een beetje in. In de lente zien we ook het stof en ander vuil beter. We hebben meer energie en zijn blijer, dus we zetten graag het huis op z’n kop. 

Opgeruimd gevoel

Hop, die stapels oude kranten weg, de servieskast grondig uitzoeken en sorteren, rondslingerende kledingstukken netjes in de kast en kleine troep in een doos mikken en opbergen in een kast. Rommel is niet alleen vervelend om te zien, maar het maakt ons ook onrustig. Je wordt er chaotisch van en misschien zelfs chagrijnig. Als de boel opgeruimd is, wat óók bij de lenteschoonmaak hoort, is het een stuk rustiger in ons hoofd. Het geeft een ontspannen gevoel als alle rommel is opgeruimd. 

Allergieën 

Stof hoopt zich steeds verder op als er niet regelmatig (goed) schoongemaakt wordt: Ideale omstandigheden voor huisstofmijt of ander ongedierte. Een stoffige omgeving is voor niemand goed. Ook al ben je niet allergisch, dan nóg kun je er een kriebelneus, rode ogen of jeuk van krijgen. Korte metten maken dus, met al het stof!

Een schoonmaakster maakt gelukkig, nog meer reden om het uit te besteden. Vraag snel een huishoudelijke hulp aan via UWassistent. 

Schoon, schoner, schoonst

Is het huis eenmaal een zwijnenstal? Dan is het lastig om er nog iets van te maken. Schoonmaken kost dan ineens heel veel tijd en energie. Van rommel komt nog meer rommel. “Ja, nu heeft het toch geen zin meer om op te ruimen en schoon te maken, dus laat die stapel papieren maar lekker liggen hoor”. Dat soort taferelen krijg je dan. Na een grote schoonmaak, ben je veel gemotiveerder om de boel schoon te houden. Rommel valt meer op in een schoon en net huis, waardoor je het zo snel mogelijk uit het zicht wil krijgen. 

Die grote schoonmaak kun je ook prima uitbesteden. De huishoudelijke hulpen van UWassistent helpen graag om alles spik en span te krijgen! Kun jij weer goed naar buiten kijken door de schone ramen en genieten van de natuur in bloei! 

 

Vraag nu hulp aan bij de lenteschoonmaak!

Waardeer dit blogbericht:
Tips tegen piekeren!
Ervaringen van persoonlijke assistenten
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 21 juli 2019