Drie handige gadgets voor seniorenOuder worden gaat vanzelf, maar het is niet altijd makkelijk. U krijgt misschien te maken met ongemakken zoals verminderde mobiliteit, geheugen of gezondheid. U kunt via diverse wegen hulp inschakelen, bijvoorbeeld via UWassistent! De dienstverleners helpen u graag in het huishouden, met het onderhouden van uw tuin of begeleiden u naar een afspraak. Daarnaast kunt u diverse gadgets aanschaffen om u te ondersteunen bij het langer zelfstandig thuis wonen. Wij geven vandaag drie voorbeelden.

Wat betekent 'gadget'?

Eigenlijk is dat best een gek woord, gadget. Wat is een gadget? Een gadget is een vernieuwend en slim ontworpen item, vaak binnen de consumentenelektronica (bron: Wikipedia). Een voorbeeld van een gadget voor senioren is Robot Tessa, waar we eerder al een blog over schreven. Dit robotje helpt om structuur in het dagelijks leven te brengen.

1. Gadget bij dementie: de OER muziekspeler

Voor ouderen met dementie is een gezellige gadget ontwikkeld, de OER muziekspeler. Met deze speler kunnen mensen met dementie profiteren van de herstellende en geruststellende werking van muziek. Deze kleurige gadget lijkt op een radio van vroeger. Dit zorgt voor herkenning. De speler ís geen radio. Familie, mantelzorgers en andere verzorgers kunnen muziek uploaden met een usb-kabel. Voor een kleine meerprijs is de muziekspeler aan te schaffen mét afspeellijst, bijvoorbeeld muziek uit de jaren 50. De simpele bediening is een uitkomst. Er zijn drie opties: aan, uit en volgende.

2. Gadget voor ’s nachts: verlichting met sensor

Moet u s’ nachts vaak uit bed om naar het toilet te gaan en moet u een aantal meter afleggen voor u het licht aan kunt doen? Dan is bed- en vloerverlichting met een bewegingssensor misschien iets voor u. Deze verlichting gaat automatisch aan als u uw voeten naast het bed zet. Zo hoeft u niet eerst in het donker op zoek naar het lichtknopje. De tijdsduur dat het licht aan blijft, kunt u zelf kiezen. Het stroomverbruik is laag en onderhoud is niet nodig. Heeft u verlichting aangeschaft? Schakel een klushulp in via UWassistent. Hij of zij helpt u graag met de plaatsing.

 

Klushulp aanvragen >

 

3. Gadget om structuur te behouden

De DayClock biedt klokfuncties én de mogelijkheid voor familie en mantelzorgers van senioren om berichten, afspraken en foto’s te plaatsen. Zij kunnen deze versturen naar de DayClock via smartphone, laptop of computer. Wilt u structuur aanbrengen in uw dag en eenvoudig contact houden? Dan is de DayClock een goede optie. Meldingen van afspraken en berichten kunnen voorzien worden van een geluidssignaal. Zodat u de melding niet over het hoofd ziet. Het volume kunt u zelf instellen.

Tips delen

Welke gadget lijkt u handig? Of heeft u zelf al elektronische gadgets in gebruik die het langer zelfstandig thuis wonen makkelijker maken? Laat het ons weten onder deze blog! Misschien heeft een andere senior iets aan uw tips.

Gemak en ondersteuning aan huis

Heeft u interesse in de diensten van UWassistent, voor uzelf of uw naaste? Vraag dan een vrijblijvende kennismaking aan met de contactpersoon uit uw regio. Hij of zij gaat op basis van uw wensen op zoek naar een geschikte dienstverlener. UWassistent: gemak en ondersteuning aan huis!

Waardeer dit blogbericht:
Verkeersveiligheid: 5 tips om veilig te blijven fi...
Nieuwe vestiging: Louise Welles gestart als contac...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 03 oktober 2022