Een mooie ervaring tijdens coronatijd

Mooie ervaring tijdens coronatijd

Dienstverlener Jaimie vertelt over haar ervaring met haar cliënt tijdens coronatijd. Dit mooie verhaal willen we graag met u delen.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

“De hele wereld staat momenteel op zijn kop, maar zoals een beroemde Amsterdammer altijd zei ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’ en dat geldt ook tijdens deze pandemie. Zonder het coronavirus waren mevrouw Schalk en ik waarschijnlijk niet op elkaars pad gekomen.”

Een leuke dag

“Wij realiseren ons in deze tijd hoe kwetsbaar wij eigenlijk zijn maar dit geldt des te meer voor onze ouderen. Hun gehele routine is van de ene op de andere dag weggevallen met alle consequenties van dien. Nu ik momenteel geen tot weinig projecten heb lopen, besloot ik de uren die ik beschikbaar heb te willen inzetten om juist hen te helpen. Zodoende kwam ik bij mevrouw Schalk. Vanwege de zware maatregelen voor het virus is zij erg verward en kan zij niet de aandacht en zorg krijgen die zij wel nodig heeft. Daarom brengen wij enkele dagen per week nu samen door. Wij genieten van elkaars gezelschap! Afgelopen vrijdag was een uiterst leuke dag en dit kwam mede door het mooie weer. Nadat wij samen een boterham hadden gegeten, gingen wij dan ook zo snel mogelijk naar buiten om een wandeling te maken door het park en te genieten van een bolletje ijs. Het is bijzonder om te merken hoe weinig er eigenlijk nodig is om wat vreugde te brengen en iemand te helpen met slechts wat aandacht. Vanwege de inspanningen van UWassistent kan mevrouw Schalk voorlopig nog thuis blijven wonen, hoe fijn is dat! Ik kijk uit naar de dagen die ik nog samen met mevrouw Schalk mag doorbrengen en hoop dat zij er net zoveel plezier aan beleeft.”

Heeft u ook iets bijzonders te danken aan deze crisis?

Reacties