Mooie ervaring van persoonlijke assistent Corine Stigter

Benieuwd wat voor werk een persoonlijke assistent zoal doet? Corine Stigter vertelt over een van haar mooie ervaringen:

“Bij UWassistent helpen wij niet alleen ouderen, maar ook jongere mensen die hulp nodig hebben. Zo ben ik zelf in mei 2016 (via oud-collega Miriam Steevens) in contact gekomen met een man van begin 50 met een visuele handicap. Hij is al vanaf zijn geboorte blind. Hij was op zoek naar een persoonlijk begeleider die hem kon helpen met zijn administratie, contacten met officiële instanties, het opruimen van zijn huis en allerlei andere hand-en-spandiensten.

Het klikte goed tijdens de kennismaking en de klant gaf aan dat hij het prettig zou vinden als ik zelf de begeleiding kon doen. Ik had geen ervaring met begeleiding van mensen met een visuele beperking, maar het leek me wel een leuke uitdaging. Hij durfde het ook wel aan en zo zijn we van start gegaan. De klant zelf was erg zelfstandig en kon veel zelf regelen, maar voor bepaalde handelingen heb je toch echt ogen nodig. Mijn ogen waren zijn ogen. Vaak keek ik op afstand (via teamviewer) naar zijn computer, als er weer eens een foutmelding kwam die hij niet kon zien. Zo was het snel opgelost en kon hij weer verder.

Na anderhalf jaar besloot de klant om naar Arnhem te verhuizen. Hij wilde daar een nieuwe toekomst opbouwen. Gelukkig kon ik de klant met een gerust hart overdragen aan mijn collega Martin Bosch uit Nijmegen. Ik heb de klant nog geholpen met het regelen van zijn verhuizing naar Arnhem en alles wat daaraan vast zit, zoals hulp bij het aanvragen van de nodige voorzieningen bij de gemeente Arnhem.

Het klikt ook met zijn nieuwe persoonlijk assistent Martin Bosch. De inrichting van zijn nieuwe woning is verder opgepakt. Martin is ook erg praktisch, wel zo handig bij een verhuizing. Hij neemt tevens de persoonlijke begeleiding over, dus daar is de klant ook erg mee geholpen. Binnenkort ga ik nog even een kijkje nemen in zijn nieuwe woning. Dan kunnen we ons traject afsluiten en nog even napraten over de mooie periode die we samen hebben gehad.”

Waardeer dit blogbericht:
Voordelen van een senioren mobiel
6 leuke herfstactiviteiten voor dementerende ouder...