Evelien is onze persoonlijke assistent in Zeeland!

Evelien Nieuwenhuijse

Op maandag 1 oktober start onze nieuwe persoonlijke assistent Evelien Nieuwenhuijse in Zeeland! Evelien woont samen met haar dochter, zoon en hond in een leuk huis in Goes. In haar vrije tijd rijdt ze graag dressuur met haar eigen paarden.

Evelien heeft de opleidingen Verzorging en Schuldhulpverlening gedaan. Ze heeft acht jaar in een verpleeghuis gewerkt en heeft ook haar eigen familie bijgestaan met alle vragen met betrekking tot de zorg. Van het uitzoeken van de beste behandeling tot meegaan met moeilijke gesprekken bij een arts. Inmiddels werkt Evelien al bijna drie jaar in de jeugdzorg op een gesloten afdeling.

Regelen en ondernemen

Evelien gaat aan de slag als persoonlijke assistent omdat ze goed kan regelen en ondernemen. Ze heeft een brede kennis van diverse gebieden in de zorg. Ze is erg betrokken en ze is pas tevreden als ze de klant van a tot z ontzorgd heeft en alles op rolletjes loopt.

“In 2014 heb ik borstkanker gehad. In die tijd ben ik geconfronteerd met heel veel ongemakken in zorgland. Als ernstig zieke alleenstaande ouder heb ik alles zelf uit moeten zoeken en moeten regelen, maar daar heb ik veel van geleerd.”

Zorgen voor familie

Eveliens vader heeft uitgezaaide kanker. Ze begeleidt hem al zes jaar en gaat steeds op zoek naar de beste behandeling. Ze ondersteunt hem door samen met hem naar artsen toe te gaan en begeleidt al het contact met de artsen en zorgverleners.

Binnen haar familie heeft ze ook de zorg voor haar jongere verstandelijk beperkte broer geregeld. “Ik heb geholpen met het regelen van alle testen tot de aanvraag van de CIZ-indicatie en begeleid wonen. Hij heeft nu een mooi plekje en is daar gelukkig.”

Evelien wil graag een netwerk creƫren om haar klanten heen. Ze wil hierin coachen en coƶrdineren zodat ze contact heeft met zowel de klant, als de familieleden, als de dienstverleners. Ze vindt het niet alleen belangrijk dat de dienstverlener past bij de klant, maar ook dat de dienstverlener werk doet dat bij hem of haar past.

Compleet ontzorgen

“Door de recente ontwikkelingen in de zorg moeten ouderen langer thuis blijven wonen. Daarnaast is het een chaos in zorgland. Ik wil mensen compleet ontzorgen. Ik wil mensen niet van het kastje naar de muur sturen, maar echt een oplossing zoeken.”

Reacties

Een reactie posten