Handige apps voor de smartphone!

Wat moeten we nog zonder onze smartphone? Waar het een jaar of tien geleden nog high tech speelgoed was wat maar een aantal mensen hadden, is het fijne apparaat nu helemaal ingeburgerd. Kinderen hebben tegenwoordig al zo’n ding in bezit, maar ook steeds meer senioren schaffen er eentje aan. Sterker nog, volgens onderzoek van Deloitte had vorig jaar 90 procent van de 55-plussers een smartphone! 

Lees ook: Wat kan ik allemaal met de smartphone?

Als u niet opgegroeid bent met een smartphone, duurt het misschien iets langer voordat u de smartphone-opties helemaal onder de knie heeft. Maar wees gerust, UWassistent helpt u met uw smartphone! We geven er regelmatig uitleg en tips over. In deze blog geven we een lijstje met handige apps voor de smartphone! En die zijn écht handig!

Leest u mee?

 

Sleep Cycle

Benieuwd naar uw slaapkwaliteit? Deze app meet bewegingen tijdens de slaap en maakt op basis daarvan een slaapanalyse. Zo ziet u de volgende ochtend in de app hoe diep u heeft geslapen. De app maakt u wakker op het beste moment, waardoor wakker worden makkelijker is en u zichzelf fitter voelt gedurende de dag. 

Kies ik Gezond?

Met deze app van het Voedingscentrum, weet u heel snel welke producten een gezondere keuze zijn. Loopt u bijvoorbeeld in de supermarkt, en twijfelt u over welke kaas u mee wil nemen? Scan de streepjescodes en zie de voedingswaarden van het product op uw smartphone! Met die app is gezond eten een eitje!

StepsApp

Naast gezonde voeding, is beweging hét recept om fit te blijven. Als u de telefoon toch op zak heeft, kunt u net zo goed uw stappen tellen met de app StepsApp. Aan het einde van de dag ziet u een mooi overzicht van het aantal stappen, de afstand, etages en calorieën. 

NOS

Wachten tot het welbekende deuntje van het NOS-journaal om 20:00 uur? Welnee, met de NOS app blijft u elk moment van de dag op de hoogte van het laatste nieuws. Tussendoor opent u gewoon even de app en ziet u direct het belangrijkste nieuws. 

Einstein Hersengymnastiek

Hou de hersenen soepel en in topconditie met deze app! Met dertig oefeningen, geeft u uw brein die extra prikkels om scherp te blijven. Elke dag een paar minuutjes is al genoeg en dat kan lekker vanuit de luie stoel! Over hersengymnastiek gesproken... hou de blog én de nieuwsbrieven van UWassistent goed in de gaten komende tijd, want daar volgt meer over braintraining!

Buienradar

Aangezien een bui in ons koude kikkerlandje verre van zeldzaam is, is Buienradar geen overbodige luxe. U kunt een korte of lange tijd vooruit kijken. Voortaan niet meer door de stromende regen naar de supermarkt wandelen, want u wacht geduldig de bui af. 

MedAlert

Deze app is erg handig als u medicijnen slikt. De app vertelt u precies wanneer het tijd is voor welke medicijnen in welke hoeveelheid. U krijgt zelfs een melding wanneer de medicijnvoorraad bijna op is! Dit is een veelgebruikte app onder mensen met Alzheimer. 

 

Toegegeven: zo’n smartphone is best handig toch? Wilt u graag extra hulp of uitleg over de smartphone, tablet of computer? Via UWassistent vraagt u eenvoudig computerhulp aan!

 

Ja, ik wil hulp bij mijn smartphone/computer!

 

 

 

Waardeer dit blogbericht:
De tuin lenteklaar maken: UWassistent helpt!
Tips tegen piekeren!
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 15 oktober 2019