Het doolhof van de digitale wereld

Wegwijs in de digitale wereld

Je krijgt de iPad niet aan, de bijlage in de e-mail wil niet openen en hoe je die vakantiefoto’s op de computer kan zetten, is voor jou een groot mysterie. Termen zoals ‘browser’, ‘url’, ‘cookies’ en ‘taggen’ vliegen je om de oren, maar jij hebt hier totaal niks mee. Of, vanuit het andere perspectief, je moeder, oma, oudtante of 86-jarige buurman stuurt je een berichtje op Facebook, maar plaatst dat op je tijdlijn in plaats van in een privéberichtje, waardoor al je connecties weten dat jij vanavond bloemkool gaat eten bij je lieftallige oma. Eén van deze situaties klinkt je vast wel bekend in de oren!

Hulp bij social media

Voor mensen die nu jong zijn, kent de digitale wereld weinig geheimen. iPads zijn al aanwezig op de kleuterschool. Waar kinderen zich vroeger vermaakten met alleen een voetbal of wat papieren vliegtuigjes, spelen ze nu games en houden ze zich bezig met vloggers op YouTube. Als je echter niet opgegroeid bent tussen de continue informatiestroom aan whatsappjes, social media en computermogelijkheden, is dit geen gesneden koek.

Hoe kun je je een weg banen door het oerwoud van ingewikkelde moderne apps en computerprogramma’s? UWassistent zet een aantal handige tips voor je op een rijtje!

1. Vraag hulp aan je omgeving. Vraag je (klein-) kinderen om je te helpen. Zij weten misschien direct het antwoord. Het kan je een hoop tijd schelen. En, je hebt meteen een reden om je (klein-) kinderen vaker te zien!

2. Op YouTube zijn ook veel handige uitlegvideo’s te vinden over allerlei onderwerpen. Het voordeel is dat je deze kunt pauzeren of zelfs kunt terugspoelen, waardoor jij op je gemakje kunt uitzoeken hoe je bijvoorbeeld op je computer op WhatsApp kunt.

3. Via UWassistent werken genoeg dienstverleners die je graag een beetje wegwijs maken in het land van de social media en computers. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende kennismaking aan.

Blog over social media

Wil je meer weten over wat sociale media je allemaal kunnen bieden? Hou dan de blog van UWassistent in de gaten! Binnenkort verschijnt er een artikel over de psychologische en praktische voordelen van het gebruik van social media.

Reacties