Meer doen met internet; 8 tips voor ouderen

Internet: tips voor ouderen

Steeds meer senioren ontdekken internet en sociale media. UWassistent geeft 8 tips om nog meer uit internet te halen.

Zoek oude bekenden

Via sociale media is het gemakkelijker om oude vrienden of verre familieleden terug te vinden. 95 procent van de Nederlanders maakt gebruik van sociale media zoals Facebook, dus de kans is groot dat je een oude bekende terugvindt.

Vind nieuwe inspiratie

Ben je op zoek naar nieuwe decoratie voor je woning, leuke cadeautjes of creatieve activiteiten? Kijk eens op Pinterest of Instagram! Daar vind je foto’s voor nieuwe inspiratie.

Train je hersenen

Het trainen van je hersenen houdt je jong! Op het internet zijn veel spellen te vinden die hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan Wordfeud (een soort online scrabble) of speel online een kaartspel.

Kijk filmpjes

Heb je een iPad en kun je er nog niet mee overweg? Wil je weten hoe je een stropdas moet knopen? Of wil je leren hoe je een taart bakt? Kijk dan op Youtube! Daar staan ontelbare filmpjes over vele onderwerpen en vind je voor allerlei praktische zaken de voorbeelden die je nodig hebt.

Bel via internet

Door sociale media is het gemakkelijker om in contact te blijven met anderen. Via Skype kun je bijvoorbeeld chatten of videogesprekken voeren. Deze gesprekken gaan veel sneller dan een brief via de post. Bovendien zijn deze gesprekken meestal gratis en bij videogesprekken kun je elkaar zelfs zien.

Ontmoet nieuwe mensen

Via sociale media kun je door je hobby’s nieuwe mensen ontmoeten met dezelfde interesses. Word bijvoorbeeld op Facebook lid van een groep over je grootste hobby en wissel je ervaringen uit met de andere leden.

Blijf op de hoogte

Via internet wordt het nieuws razendsnel verspreid. Je hoeft dan niet meer een dag te wachten om het nieuws in de krant te lezen. Niet alleen het landelijke nieuws, maar ook het nieuws uit jouw regio kun je op internet vinden.

Gebruik apps

Er zijn veel apps voor spelletjes en praktische zaken. Denk bijvoorbeeld aan een app met gezondheidstips of weersvoorspellingen. Lees onze blog 10 handige apps voor senioren voor een lijstje met handige apps.

Wil je meer gebruikmaken van het internet, maar lukt het je niet? Vraag iemand in je omgeving om hulp, of neem contact met ons op via info@uwassistent.nl.

Reacties