Mogelijkheden van smartphones

Mogelijkheden met smartphones

Het smartphonebezit onder senioren groeit nog steeds. Een mobiele telefoon wordt tegenwoordig echt niet meer alleen gebruikt om te bellen of te sms’en. UWassistent heeft daarom voor ouderen de belangrijkste mogelijkheden van een smartphone op een rijtje gezet!

Contact met familie en kennissen

Door het gebruik van een smartphone wordt het gemakkelijker om contact te houden met familie en kennissen. Wat is er nu leuker dan een videogesprek via Facetime, waarbij je je (klein)kinderen niet alleen kunt horen maar ook kunt zien? Via een smartphone is bellen met video veel gemakkelijker dan via een laptop of computer.

Foto’s en video’s maken én doorsturen

Een van de meest gebruikte functies van een smartphone is toch wel de camera. Je hoeft niet altijd meer een videocamera of fototoestel mee te nemen, met de meeste smartphones kun je scherpe foto’s maken. Je kunt deze foto’s eenvoudig versturen– hoe fijn is het om alvast wat vakantiefoto’s met je familie te delen?

Gebruik je smartphone als navigatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om je smartphone als navigatie te gebruiken. Het is niet alleen handig voor (lange) autoritten, maar zeker voor fietsroutes of wandeltochten! Via sommige apps kun je van tevoren al een route bewaren, en dankzij de gps op je smartphone kun je altijd terugvinden waar je bent en een nieuwe route instellen.

Muziek luisteren

Veel smartphones hebben een ingebouwde radio, maar ook kun je muziek luisteren via internet! Denk bijvoorbeeld aan Spotify of YouTube, bij die laatste kun je ook filmpjes bekijken.

Spelletjes spelen

Speel je graag een spelletje zoals Scrabble, maar heb je geen tegenstander? Met een spelletje als Wordfeud speel je eenvoudig een scrabblespel tegen een willekeurige deelnemer online. Je hebt hiervoor niemand in je buurt nodig voor een spelletje. Wel kun je familieleden en kennissen uitdagen voor een spelletje!

Nieuws en weer

Er zijn verschillende apps om het nieuws – zowel landelijk als lokaal – te volgen. Dankzij je smartphone ben je snel op de hoogte van het laatste nieuws en hoef je niet te wachten tot het de volgende dag in de krant staat. Ben je van plan om op pad te gaan? Check dan van tevoren het weerbericht zodat je weet of je je paraplu thuis kan laten!

Nog meer mogelijkheden

Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden met smartphones; er zijn bijvoorbeeld apps met lekkere recepten, apps waarmee je luisterboeken kunt luisteren of apps om reclamefolders te bekijken.

Ook voor ouderen zijn er dus meerdere redenen om een smartphone te gebruiken! Heb jij al een smartphone?

Reacties