Mooie fietsroutes

Mooie fietsroutes

Nederland is een ideaal fietsland. Er zijn veilige, comfortabele fietspaden en het land is lekker vlak. UWassistent heeft mooie fietsroutes voor u uitgezocht!

Fietsen in omgeving Schijndel

Tijdens deze afwisselende route van ruim 40 kilometer fietst u niet alleen door een prachtig natuurgebied en over oude dijken, maar komt u ook diverse bezienswaardigheden tegen. U fietst bijvoorbeeld langs Kasteel Heeswijk, de ruïne van het oude landgoed ‘Seldensate’, molens, oude boerderij en de dijk van een waterwering. U fietst onder andere door de Brabantse plaatsen Schijndel, Heeswijk en Sint Michielsgestel.

Schloss Diepenbrock

In de Gelderse achterhoek ligt een prachtig landschap met verscholen, kleine boerderijtjes. Deze fietsroute leidt u naar Barlo in Duitsland waar u veel meer, grote boerenhoeves kunt zien. Deze afwisselende en bosrijke omgeving gaat over zandwegen die over het algemeen goed berijdbaar zijn. Het hoogtepunt van deze tocht is Schloss Diepenbrock met restaurant en een terras aan het water.

Nationaal Park Wieden-Weerribben

Het Nationaal Park Wieden-Weerribben is een moerasgebied dat is ontstaan door turfwinning rond de 13e eeuw. Het overgebleven land overstroomde, waardoor er meren ontstonden. De plassen die hierbij zijn ontstaan noemt men hier wieden. U start de fietsroute van meer dan 40 kilometer in Giethoorn, een prachtig dorp van vele eilandjes met oude boerderijen.

Amsterdam: centrum en het Vondelpark

Deze fietsroute van ruim 30 kilometer voert van Amstelveen langs de Amstel en het Amstelpark naar het centrum van Amsterdam. Verschillende bezienswaardigheden zijn hier te zien; van de dagelijkse markt op de Nieuwmarkt tot de monumentale panden. U komt langs De Waag, die oorspronkelijk een stadspoort was maar sindsdien vele functies heeft gehad zoals museum, brandweerkazerne en theater. Van het Centraal Station een stukje langs het IJ, en daarna richting het Vondelpark. Via het – kunstmatig aangelegde – Amsterdamse Bos waar enkele monumenten te vinden zijn fietst u terug richting Amstelveen.

Fietsroute met hunebedden

Het dorpje Sleen ligt in een gebied waar de geschiedenis herleeft door de hunebedden die er staan. In het natuurgebied Sleenerzand ligt een prachtige natuur waarin stuifzand afgewisseld wordt met heidevelden en vennetjes. In deze fietsroute van ongeveer 30 kilometer ontdekt u een stukje écht Drenthe.

De Ronde van Nederland

De meest ultieme fietsroute is toch wel de Ronde van Nederland. Deze fietsroute geeft maar liefst 1300 kilometer fietsplezier. Hij gaat zo veel mogelijk langs de grenzen met Duitsland en België en langs de Noordzee. Er is een grote variatie aan landschappen door de verschillen in het land. U doorkruist bijna alle provincies. Wat u allemaal gaat zien in deze route? Denk aan de Brabantse vennen, duinen, rivieren, heuvels, karakteristieke dorpen, en nog veel meer; bij deze fietsroute komt u alles tegen.

Reacties