Mooie momenten uit 2018

Mooie momenten

In de nieuwsbrief van december deelden enkele persoonlijke assistenten al hun mooiste moment uit 2018. Hieronder delen wij nog meer mooie momenten!

Pascalle (Roosendaal en omgeving)

In ons werk gaat het met name om mensen helpen en ervoor zorgen dat de juiste dienstverlener bij de juiste klant terechtkomt en er dus een goede match gemaakt wordt. Een match waarbij beide partijen zich prettig voelen. Dat is voor elke persoon en voor elke situatie anders. Dit maakt het soms lastig maar ook vaak mooi. Een fijn compliment of gebaar waaruit blijkt dat het goed gaat, vind ik vaak het mooiste om te ontvangen.

Zelf had ik een enorme klik met een dame van in de zeventig die ik een jaar lang ondersteunde als gezelschapsmaatje.

We deden samen erg leuke dingen; wandelen in het bos, bakje kibbeling halen op het plein, naar het centrum om wat te shoppen en waar we steevast samen een kopje koffie dronken. Vorig jaar kerst hebben we zelfs een uitstapje gemaakt naar Den Bosch. Na eerst genoten te hebben van een echte Bossche bol, hebben we de beroemde kerststal bekeken in de St. Jans kathedraal.

Naast deze leuke uitstapjes, deden we ook praktische en nuttige dingen samen. Afspraken met betrekking tot haar hoorapparaat, samen een vriezer kopen, ik regelde ook een klusser die wat lampen ophing, plintjes bevestigde.

Ik wist veel over haar want ze vertrouwde me veel toe. Hoe ze had geleefd voordat ze naar Etten-Leur verhuisde, hoe haar band was met haar dochter en zoon en wat er allemaal speelde op het gebied van haar gezondheid.

Ze kwam niet uit Etten-Leur en verlangde terug naar haar vroegere woonplaats Woerden. Haar dochter heeft ervoor kunnen zorgen dat ze een aantal maanden geleden dat heeft kunnen realiseren. Samen hebben we in haar huis dozen ingepakt.

De laatste ontmoeting hadden we allebei een cadeautje voor elkaar en hebben we afscheid genomen met een dikke knuffel. ‘Bedankt voor alles’, zei ze uit de grond van haar hart.

Ik mis onze ontmoetingen maar gelukkig weet ik dat ze inmiddels in goede handen is bij mijn collega in Woerden.

Evelien (Goes en omstreken)

Ik ben pas op 1 oktober gestart als persoonlijke assistent in Zeeland. Voor mij is elke nieuwe klant én dienstverlener nog spannend en bijzonder.

Om wat meer ervaring op te doen heb ik een dagje meegelopen met Corine Stigter (regio Tilburg en Dongen). Hier heb ik een klantgesprek meegemaakt. Het was erg mooi om te zien hoe Corine haar onderneming runt en combineert met haar mooie gezin.

Ook ben ik langsgegaan bij Liesbeth en Daphne (Woerden). Het is heel inspirerend om te zien hoe zij hun prachtige onderneming hebben opgebouwd.

UWassistent Friesland

Ons mooiste moment van 2018 was het regelen van verschillende dienstverleners voor een klant, waardoor de dag- en avondopvang was geregeld voor haar ouders. Het geeft veel voldoening om de gewenste ondersteuning voor onze klanten te regelen!

Pieter (regio Amersfoort)

Een gemeente in mijn regio heeft alle zorg voor haar inwoners geregeld met een aantal zorgaanbieders, daar kom je als niet-aangesloten aanbieder (bijna) niet tussen. Er was een situatie met een kritische klant, waar de gemeente en de aangesloten zorgaanbieders zich geen raad mee wisten en ze uiteindelijk bij mij terecht zijn gekomen. Omdat wij meedenken met de klant, we luisteren en proberen van elke opdracht maatwerk te maken, is het gelukt om als aanbieder nu in gesprek te zijn met de gemeente en ook te kunnen starten bij deze klant!

Reacties