Naambadges in de zorg

In het ziekenhuis is het belangrijk dat je cliënten en patiënten je eenvoudig kunnen aanspreken. Het gebruik van naambadges is dan ook al zeer gebruikelijk. Maar niet alleen in ziekenhuizen is het belangrijk dat je eenvoudig kan worden aangesproken. Ook voor verzorgingstehuizen, bejaardentehuizen, tandartspraktijken en andere medisch specialisten centra is een naambadge zeer belangrijk.

Er zijn veel mogelijkheden met naambadges bij zorginstellingen. Je kunt jouw ideale naambadge zelf ontwerpen en dat is fijn, want met jouw ideale naambadge neem je een belangrijke onzichtbare drempel weg.

Het voordeel van een naambadge

Een zorgverlener met een naambadge is natuurlijk eenvoudig aanspreekbaar, maar dat is niet het enige grote voordeel van een naambadge:
• Medewerkers zien er representatief en professioneel uit
• Medewerkers zijn goed herkenbaar
• Cliënten en patiënten weten precies wie er wel bij de zorginstelling werkt
• Ook bezoekers kunnen eenvoudig een medewerker zoeken en aanspreken
• Elkaar bij naam kunnen aanspreken schept een persoonlijke band

Oftewel genoeg belangrijke voordelen van een naambadge voor persoonlijke zorg.

Dementie 

Een belangrijk onderwerp binnen de zorg is natuurlijk dementie. Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen / syndroom waaruit blijkt dat de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Als zorgverlener binnen deze groep is het natuurlijk ontzettend belangrijk om te zorgen dat je herkenbaar en aanspreekbaar bent. Naambadges spelen hierbij ook een zeer belangrijke rol. Het is belangrijk om een punt van herkenning te zijn. Een naambadge met bijvoorbeeld je foto, naam en functie kan er al voor zorgen dat de cliënten je makkelijker kunnen herkennen en aanspreken.

 Aandachtspunten voor naambadges in de zorg

Het is mogelijk om zelf een naambadge te ontwerpen met behulp van software. Tijdens het ontwerpen en uitzoeken van een naambadge zijn er een aantal aandachtspunten waar het handig is om rekening mee te houden: 

• Het is belangrijk dat badges veilig zijn
• De badges moeten goed leesbaar zijn, zorg voor een duidelijk lettertype en lettergrootte
• Het is belangrijk dat badges goed bevestigd zitten
• De huisstijl moet ook terugkomen op het ontwerp  

Probeer binnen de mogelijkheden te kiezen voor een creatief ontwerp. Een creatief en leuk ontwerp kan een punt van herkenning zijn voor dementerende ouderen of voor een glimlach zorgen op het gezicht van een kind. Pas wel op met het gebruik van veel verschillende kleuren, dit kan namelijk zorgen dat de badge onleesbaar wordt.

Waardeer dit blogbericht:
Mooie ervaringen
Eenzaamheid bij ouderen