Ouderen in het zonnetje

Ouderen in het zonnetje

Vandaag (5 oktober) is het Nationale Ouderendag. Op deze dag laat het Nationaal Ouderenfonds wensen uitkomen van senioren die hun wens moeilijk alleen kunnen vervullen, bijvoorbeeld doordat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. “Een mooie doe-dag die ons ondertussen bewust maakt dat veel ouderen best wat meer aandacht kunnen gebruiken,’’ aldus Liesbeth Pauw van UWassistent regio Woerden. Zij is dagelijks actief in de zorg voor senioren en met het vervullen van hun wensen, in Woerden en een ruime regio daar omheen.

“Of je je nu inzet als vrijwilliger, mantelzorger of professional, zorgen voor je medemens is zinvol en dankbaar. Wij van UWassistent maken daar werk van, met inmiddels heel veel tevreden dienstverleners en klanten. Wij doen ons werk met een lach en zijn trots als onze klanten happy zijn!’’

Goed verzorgd zijn, een veilig idee

In de regio Woerden wordt inmiddels met drie vaste medewerkers gewerkt vanuit de vestiging in de Zorgpassage van het Antoniusziekenhuis in Woerden. Bijna 100 dienstverleners zetten zich in voor meer dan 200 klanten. De hulp is zeer divers. Een voorbeeld: “Voor een dame van 91 die aan dementie lijdt, verzorgen we begeleiding,’’ vertelt Liesbeth. “Mevrouw is erg vergeetachtig en voelt zich vaak eenzaam, hoewel haar kinderen haar zo vaak mogelijk bezoeken. In afstemming met de thuiszorg komen wij tweemaal daags op bezoek. Niet gehaast, maar met alle aandacht en tijd om met mevrouw te eten, wandelen, babbelen of een spelletje te spelen. De regelmaat en de rust in onze aanwezigheid doen haar goed; ze is niet alleen. Dat is ook voor de familie, de mantelzorgers, een veilige gedachte.”

Ook op de Nationale Ouderendag waren ze in Woerden druk in de weer. Naast de reguliere hulp en ondersteuning, werd vandaag de extra mogelijkheid geboden om gezellig te komen genieten van een kopje koffie in hun vestiging.

Wat opvalt is dat de vraag om begeleiding naast de traditionele zorg groeiende is. Vaak begint het bij huishoudelijke hulp. Steeds vaker worden aanvullende diensten gevraagd, zoals boodschappenhulp, een tuinman of klushulp, een wandelmaatje, gezelschap bij het koken en eten en begeleiding bij het invullen van formulieren en de administratie. Kunt u een helpende hand gebruiken? Of wilt u juist helpen? Neem dan contact met ons op!

Reacties