Nationale Week van Zorg en Welzijn

Nationale Week van Zorg en Welzijn

Altijd al willen weten hoe een ambulance er aan de binnenkant uitziet? Of sta je te popelen om een kijkje te nemen bij het revalidatiecentrum om de hoek? De week van 12 t/m 17 maart staat in het teken van zorg en welzijn. Stap naar binnen bij een organisatie bij jou in de buurt! Ziekenhuizen, GGZ instellingen, zorgboerderijen, tandartspraktijken, huisartsen en kinderopvang: ze openen graag hun deuren voor je. Zo kun je zien hoe het er op de werkvloer aan toegaat in de zorg- en welzijnssector.

Activiteiten

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van stichting RegioPlus, bestaande uit 14 regionale werkgeversorganisaties. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden. Voorbeelden zijn een kennisbingo over dementie, tips voor mantelzorgers en rondleidingen in ziekenhuizen. Ook voor jongeren is er genoeg te beleven. Zij kunnen kennismaken met verschillende beroepen in de zorgsector.

Heel Holland Zorgt

De Week van Zorg en Welzijn ontgaat ook BN’ers niet. Voor het programma ‘Heel Holland Zorgt’, te zien tot en met 17 maart op SBS6, nemen bekende Nederlanders een kijkje in organisaties uit de zorg- en welzijnssector. Zo brengen Maarten van der Weijden en presentator Harm Edens een bezoekje aan diverse organisaties en beantwoorden ze vragen. Waar bestaat het werk uit? Hoe zwaar is het? Wat maakt je geschikt voor een baan in de zorg? Met een positieve blik komen de mensen die werken in de sector zorg en welzijn in de schijnwerpers te staan.

Wil je weten wat er bij jou in de buurt te doen is tijdens de Week van Zorg en Welzijn? Kijk dan op de website.

Reacties