Ouderen online steeds actiever

Ouderen online steeds actiever

Steeds vaker maken ouderen gebruik van het internet en sociale media. Door deze vernieuwingen is het niet alleen mogelijk om in contact te blijven met familie, maar ook om weer contact te krijgen met vrienden van vroeger.

De laatste jaren zijn ouderen een grote inhaalslag aan het maken als het gaat om het gebruik van internet. Dat ouderen steeds vaker gebruikmaken van internet is een positieve ontwikkeling. Door het internet blijven ouderen in contact met anderen, waardoor ze minder afhankelijk zijn van hun eigen familie. Het gebruik van internet maakt hun wereld niet alleen groter, maar ook leuker.

Facebook is het populairst

Het populairste sociale media platform onder senioren is Facebook. Meer dan 60 procent van de 80-plussers maakt gebruik van Facebook, van wie meer dan de helft dagelijks. Het gebruik van WhatsApp onder 80-plussers is de afgelopen tijd flink gestegen. In 2016 maakte 17 procent van deze leeftijdsgroep gebruik van Whatsapp, inmiddels is dat 36 procent!

Waar gebruiken ouderen het internet voor?

Behalve het gemakkelijker onderhouden van sociale contacten via internet en sociale media, wordt het internet door ouderen ook voor andere doelen gebruikt. Skypen met kleinkinderen die wat verder weg wonen, internetbankieren en online nieuws lezen; ouderen kunnen het. De belangrijkste online aankoop van 55-plussers is een vakantie. Meer dan 40 procent van de 55-plussers heeft aangegeven online een vakantie geboekt te hebben in 2015.

Waar gebruikt u het internet voor? Sociale media, nieuws lezen of online winkelen? Laat het ons weten via info@uwassistent.nl.

Reacties