Stamppot recepten: drie keer net even anders

Stamppot recepten

Een welbekend oer-Hollands gerecht, geliefd bij velen: stamppot. Zeker in de wintermaanden staat het vaak op ons menu. Zo’n stamppot hoeft lang niet altijd te bestaan uit de traditionele aardappels, boerenkool, worst en een kuiltje met jus. Bent u een beetje uitgekeken op de standaard versie van dit gerecht? Wij raden u graag drie variaties aan.

Recepten voor stamppot

Eet u uit principe minder vlees of heeft u een keertje zin in iets anders? Een stamppot kan ook prima met vis gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld eens aan preistamppot met een lekkere zalmmoot. Stamp de aardappels samen met melk, boter en crème fraîche samen met de gebakken prei tot een smakelijke stamppot. Gaar de zalm in de oven met een lekker mosterd-dille mengsel. Een heerlijke variatie. Lees hier het volledige recept.

Geef uw klassieker eens een Mediterraans tintje en maak een Italiaanse stamppot. Fruit een uitje, tomaatjes, paprika en Italiaanse kruiden. Deze mengt u door de gestampte aardappels. Natuurlijk misstaat een rookworst of gehaktbal niet bij deze variatie. Om het gerecht lekker smeuïg te maken mengt u een scheutje melk of lepel crème fraîche door de aardappels. Wie gaat u verrassen met deze klassieker met en twist? Het recept is lekker en simpel!

Met dit recept wijkt u af van het Hollandse recept maar het is nog steeds ‘oranje boven’. Deze stamppot krijgt zijn fraaie kleur door pompoen en wortel. Kook de groenten en aardappels apart en stampt ze daarna samen. De gehaktballetjes voegen pit toe aan het gerecht. U mengt het gehakt namelijk met een gesnipperd uitje, fijngesneden rode peper, komijn, nootmuskaat en sambal. De juiste verhoudingen leest u in het recept.

Samen boodschappen doen en koken

Wordt het boodschappen doen voor u alleen te zwaar? Schakel via UWassistent een boodschappenhulp in en doe samen boodschappen! De dienstverlener helpt u graag met het zoeken naar ingrediënten en het dragen van de zware tassen. Natuurlijk kunt u ook een briefje meegeven, zodat de dienstverlener de inkopen voor u kan doen.

Vindt u het leuk om zelf te koken, maar kunt u daarbij wel wat ondersteuning gebruiken? Wij helpen u graag bij het vinden van een gezellige kookhulp. Hij of zij helpt u met het bereiden van bovenstaande stamppotjes of een van uw andere favoriete recepten. U kunt een boodschappenhulp of kookhulp aanvragen via onze website. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact opnemen met uw contactpersoon of het hoofdkantoor.



Maaltijden aan huis

Is zelf koken een taak die u veel energie kost? Via ons kunt u zich aanmelden bij onze partner Vers aan Tafel. Met de maaltijdservice van Vers aan Tafel ontvangt u voedzame maaltijden aan huis, wanneer u wilt. Het aanbod is divers: van Hollandse kost tot internationale gerechten. Wanneer u zich via UWassistent aanmeldt, krijgt u 6,5 procent korting op de maaltijden (m.u.v. de Proefbox en Seizoensbox).

Meer informatie over maaltijden aan huis

Reacties