Terugblik op 2018

Terugblik op 2018

Vorige week deelden enkele persoonlijke assistenten hun mooiste moment van 2018. Deze week delen nog meer persoonlijke assistenten hun mooiste moment:

Suzanne (regio Breda)

Enige tijd geleden belde een mantelzorger mij op met de vraag of ik voor een gezelschapsmaatje kon zorgen voor haar moeder. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek vernam ik dat mevrouw lijdt aan dementie. Mevrouw vertelde me dat ze altijd veel geschilderd had en er hingen inderdaad prachtige schilderijen van haar aan de wand. Verder hield mevrouw van cultuur, muziek en ze was altijd maatschappelijk erg betrokken geweest. Ze wilde heel graag wandelen en gesprekken voeren.

Tijdens dit gesprek gingen mijn gedachten al kort uit naar een dienstverlener waar ik onlangs op bezoek was geweest om kennis te maken. Ook bij haar hingen prachtige door haar zelf gemaakte schilderijen aan de muur en met haar mooie persoonlijkheid, kennis en levenservaring zou zij mijns inziens een perfect maatje voor mevrouw kunnen zijn.

De klik was er al tijdens het kennismakingsgesprek tussen mevrouw en Anneke. Ook haar dochter merkte dit meteen op. Zo ontzettend mooi om te zien hoe er na deze kennismaking een vriendschap is gegroeid tussen beide mensen en hoe fijn dat mevrouw door Anneke minder eenzaam is.

Ook na de verhuizing van mevrouw naar een zorgcentrum bleef Anneke op verzoek van de dochter mevrouw bezoeken en hoe mooi dat ik onlangs de volgende mail kreeg van de dochter:

“Vanavond kreeg ik weer een fijn verslagje van Annekes bezoek aan mama. Op mama’s verjaardag kwam Anneke ook even feliciteren. Mama’s kamer was al goed gevuld met visite en mama begon helemaal te stralen toen Anneke binnenkwam. Ze was oprecht blij om haar te zien en aan iedereen voor te stellen. Wij waren getuige van een bijzondere vriendschap en een blijdschap bij mama die ons verraste! We zijn dan ook ontzettend blij met Anneke en het plezier dat ze mama bezorgt. Dat heb ik Anneke ook al verteld maar ik wil het jou ook graag vertellen. Per slot van rekening heb jij dit contact tot stand gebracht en je hebt voor een hele goede match gezorgd! Compliment!”

Ik doe dit werk met mijn hart. En hoe fijn is het dan om te merken dat je mensen zo kunt helpen!

Maaike (regio Eindhoven)

Ik loop het gebouw binnen en de rouwkamer in en tref daar haar zoon, dochter en kleinzoon. Ik kijk om het hoekje en daar ligt ze. Heel vredig. Het is goed zo. Ze heeft de mooie leeftijd van 96 behaald. De blouse die ze aan heeft, heb ik samen met haar gekocht. Stond prachtig, haalde de kleur van haar ogen naar boven.

Ik kan me nog goed herinneren hoe ze in de winkel stond. Ze wilde in eerste instantie niks passen, maar uiteindelijk stond ze daar als een model. Ze nam diverse poses aan zodat ik een leuke foto kon maken om aan haar dochter te sturen.

Ik sta nog steeds in de kamer en er komen meer herinneringen naar boven. Wat ze zei als ze iets verkeerd deed tijdens een spelletje Rummikub: ‘Wat ben ik nog een tut’. Hoe ze reageerde op de dames in de koffieruimte, die zaten er allemaal stom te zitten en zeggen niks, ‘daar ga ik niet bij zitten hoor’. Hoe ze kon genieten van een kroket. Helaas was dat ook al weer enige tijd geleden. De twinkeling in haar ogen als ze over vroeger sprak. En hoe ze me bij de eerste ontmoeting het liefste de deur uit keek. Op mijn gezicht een lach en een traan. In de afgelopen tweeëneenhalf jaar, was ik er elke week, vaak twee keer. Het was bijzonder. Het was een mooi mens. En ik ben trots dat wij van UWassistent dit mogen en kunnen doen.

Lieke en Anique (regio Salland-Zwolle)

Ons mooiste moment was voor ons de officiële start als persoonlijke assistenten in onze regio in september. In februari begon het spannende maar bijzondere traject. In september volgden de eerste gesprekken met dienstverleners en klanten – ieder met zijn of haar eigen verhaal. We hebben nu al gezien dat ‘onze’ dienstverleners van absolute meerwaarde zijn voor de klant!

Reacties