Tips tegen de kou

Heb jij het ook altijd zo koud in de winter? Heb je koude handen en voeten? UWassistent heeft 6 tips voor je op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jij het weer warm krijgt!

1. Zorg voor warme voeten

Heb je koude voeten? Dan heb je het vaak over je hele lichaam koud. Vaak worden koude voeten pijnlijk waardoor het niet fijn is om deze te bewegen. Toch zorgt beweging van de voeten voor een betere doorbloeding waardoor ze sneller warm worden. Dit geldt ook voor je vingers.

Toch nog koude voeten? Trek warme sokken (bijvoorbeeld wollen sokken, of twee paar sokken) of schoenen aan en zorg dat je warme voeten krijgt!

2. Draag kleding in laagjes

Als je het warm wil hebben is het beter om laagjes te dragen dan één warm kledingstuk. Je lichaam verwarmt je kleding; de lucht tussen de laagjes kleding wordt daardoor ook verwarmd, waardoor je het minder koud hebt.

3. Gebruik een elektrische deken of kruik

Als je het al koud hebt stap je niet graag in een koud bed. Koop een elektrische deken die je lakens heerlijk voor verwarmt, of neem een kruik mee naar bed!

4. Blijf in beweging

Het is belangrijk om in beweging te blijven als je het koud hebt. Je lichaam blijft warmer als je in beweging blijft. Dit geldt niet alleen voor je handen en voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Als je langere tijd stilzit koelt je lichaam (ongemerkt) af. Het stromende bloed in je lichaam werkt als een soort verwarming en als je stilzit stroomt je bloed niet voldoende door je lichaam.

5. Verander je mindset

Als je het koud hebt, kun je vaak nergens anders meer aan denken. Dit helpt niet om het warmer te krijgen. Ditzelfde geldt voor het zeggen dat je het koud hebt. Hierdoor ga je er nog meer aan denken en overtuig je jezelf ervan dan het koud is. Zeg het dus niet, en probeer ergens anders aan te denken!

6. Eet en drink voldoende

Door voldoende te eten heeft je lichaam genoeg brandstof. Bovendien zorgt warm eten en drinken voor warmte in je lichaam. Het is niet verstandig om koude etenswaren te eten als je het al koud hebt; hierdoor krijg je het nog kouder. Daarnaast zorgt voldoende vocht ervoor dat je bloed goed blijft stromen, wat er voor zorgt dat je ledematen warm blijven.

Alleen als je goed bent uitgerust heeft je lichaam genoeg energie om je lichaamstemperatuur op peil te houden.

Heb jij nog andere tips tegen de kou?

Waardeer dit blogbericht:
Maakt een schoonmaakster gelukkig?
De Nationale Voorleesdagen 2019