Tips voor uitstapjes

Tips voor uitstapjes

Donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. In deze week wordt aandacht gevraagd voor het probleem van eenzaamheid.

Het is belangrijk dat je dingen blijft ondernemen, dit helpt tegen het gevoel van eenzaamheid. Er zijn veel organisaties die activiteiten organiseren, waarbij je nieuwe mensen kunt leren kennen of bestaande contacten kunt behouden.

Een lichamelijke beperking hoeft geen belemmering te zijn om eropuit te gaan. UWassistent geeft tips voor leuke uitjes voor eenzame ouderen.

Ga vrijwilligerswerk doen

Onderzoek heeft aangetoond dat het gevoel van eenzaamheid verminderd wordt door het doen van vrijwilligerswerk. Daarnaast is het doen van vrijwilligerswerk ook een goede optie voor iemand die meer behoefte heeft aan nieuwe contacten.

Maaltijdprojecten

In diverse regio’s in Nederland biedt het Leger des Heils warme maaltijden aan. Heb je geen zin om weer een volledige maaltijd voor jezelf te koken? Schuif dan eens een keer aan bij een maaltijdproject van het Leger des Heils.

Samen breien

In bijna alle regio’s in Nederland zijn gratis brei- en haakclubs. Door samen te breien kunnen ouderen even de deur uit en leren ze nieuwe mensen kennen. Ouderen kunnen hun jarenlange brei-ervaring delen met de nieuwe generatie.

Ga op stap met het Nationaal Ouderenfonds

Door het Nationaal Ouderenfonds worden diverse uitjes georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld naar het strand, een museum of naar een voetbalwedstrijd. Voor de meeste uitje wordt een kleine bedrage gevraagd.

Doe mee aan uitjes van stichting Vier het Leven

Deze stichting organiseert culturele activiteiten voor senioren die niet alleen op stap willen gaan. Samen met een gastheer of -vrouw gaan zij samen naar de bioscoop, het theater of een museum.

Seniorenclub

In enkele regio’s organiseert het Leger des Heils wekelijkse bijeenkomsten voor senioren. Bij deze bijeenkomsten staan gezelligheid en sfeer voorop.

Rolstoelauto te huur

De Zonnebloem biedt verspreid over heel Nederland een rolstoelauto te huur aan. Hiermee zorgen ze er voor dat dagjes uit toegankelijker zijn voor mindervaliden.

Reacties