UWassistent geeft tips: Leuke uitjes voor Pasen!

Leuke uitjes met Pasen

Het duurt nog eventjes, maar binnenkort is het alweer Pasen! Een mooie gelegenheid om wat extra tijd met familie, vrienden of partner door te brengen. Heb je kinderen of kleinkinderen? Het perfecte moment om er even tussenuit te knijpen en iets leuks met ze te doen. Wat kun je zoal doen met Pasen? Hier wat leuke ideeën van UWassistent:

Boswandeling (paaseieren verstoppen)

Neem je kleinkinderen, partner, ouders of hond mee naar het bos! Een mooie boswandeling is gezond, mooi én een goed moment om bij te kletsen met je wandelgenootjes.

Zijn er (klein)kinderen bij? Verstop hier en daar dan een chocoladepaasei. Voor de kinderen is dat één groot avontuur. En jij kunt even rustig genieten van al het moois wat het bos te bieden heeft. Wil je extra genieten van de rust? Verstop de paaseieren dan hoog in de boom.

Lees nog een aantal leuke weetjes over paaseieren!

Museum

Mocht het nu toch geen mooi weer zijn, dan kies je toch een leuk museum uit? Nederland puilt uit van de musea, ook een goede optie dus als je niet te ver wil reizen. Een aantal tips, die eventueel ook leuk zijn voor kinderen: Het Nederlands Watermuseum (Gelderland), Het Speelgoedmuseum (Drenthe), Spoorwegmuseum (Utrecht), Panorama Mesdag (Den Haag), Archeon (Alphen aan de Rijn), Natuurhistorisch Museum (Rotterdam), Markiezenhof (Bergen op Zoom) en PreHistorisch Dorp (Eindhoven).

Duik de keuken in

Liever thuisblijven met Pasen? Trommel de hele familie op en maak een fantastische paasbrunch klaar. Verse broodjes, croissants, pannenkoeken, zoetigheden; met Pasen mag het! Geen zin of tijd om alles zelf klaar te maken? De gemiddelde supermarkt heeft een paasassortiment waar je ‘u’ tegen zegt. Met afbakbroodjes en lekker beleg ben je al een heel eind!

Of vraag of iedereen iets meeneemt. Reken maar dat de tafel dan vol staat met heerlijk eten. Aanvallen!

Tuinen bezoeken

Deze valt ook in de categorie ‘lekker de natuur in met Pasen’. Eind april staan een hoop bomen en planten in bloei; het ideale moment om daarvan te genieten. In heel Nederland zijn prachtige tuinen te bezoeken. De Keukenhof spant de kroon, maar bij jou in de buurt zijn er zeker ook mooie tuinen of parken te bezoeken.

Deze activiteiten kun je natuurlijk ook buiten Pasen doen. Via UWassistent kun je gezelschap aanvragen; onze maatjes gaan graag met je mee!



Reacties