UWassistent hitteplan: tips tegen de hitte

 

Heerlijk, die tropische temperaturen! ☀️☀️ Toch zijn er wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden met deze hitte. Zorg goed voor uzelf én voor uw huishoudelijke hulp, als u die heeft. Met het UWassistent hitteplan komt dat helemaal goed! Zó houdt u het hoofd koel tijdens de hete dagen: 

 

Drink, drink, drink! 

Een oude bekende, maar o zo belangrijk! Zorg dat u altijd een flesje water bij heeft als u ergens naartoe gaat. Kunt u mooi bijhouden hoeveel u al heeft gedronken. En neem tussendoor lekker waterijsjes! Onthoud altijd goed: niet wachten tot u dorst heeft, dan bent u al te laat met drinken. 

Ook belangrijk: Neem gerust een klein beetje extra zout op de warme dagen, want door transpireren gaat veel vocht verloren. Schaaltje chips? Lekker zorgeloos van genieten in de zomerse weken (met mate dan, hè). Wat óók een aanrader is op de warme dagen, is fruit! U zou het misschien niet denken, maar daar zit ook aardig wat zout in. En vitamines zijn altijd mooi meegenomen natuurlijk! Zo is watermeloen een goede dorstlesser en lekker fris. Nou, laat die hitte maar komen hoor...

Heeft u een huishoudelijke hulp die komt werken? Zet dan alvast een kannetje of glas water in de koelkast. Met een koud drankje maakt u hem of haar gegarandeerd blij! Ijsblokjes, een paar takjes munt en wat zomerfruit in het water en u heeft een verfrissend feestje in een glas. 

 

LEES OOK: Gezond koken is een eitje met deze trucjes! 

 

Houd uw woning (en tuin) koel

Wat u ook doet, laat de hitte niet naar binnen sluipen. Rolluiken? Sluit ze overdag! 

Dat geldt ook voor gordijnen en zonneschermen: sluit alles in de ochtend al af, voordat de hitte weer opkomt. Een handige tip is om een teiltje met water voor een ventilator te zetten. Dan ontstaat een heerlijke nevel, waardoor u van de hitte even geen last zult hebben. 

Toch graag even buiten in de tuin zitten? Ga dan in ieder geval in de schaduw zitten en leg een sproeier of fles water naast u neer om de benen koel te houden. Een handdoekje onder de koude kraan houden en in de nek leggen is ook zo'n goeie. Zo simpel kan het zijn.

 

Huishoudelijke hulp? Bewaar de zwaardere taken voor later

De warme dagen zijn een goed moment om juist de lichtere klusjes in huis aan te pakken. De dingen die er normaal niet zo snel van komen, en waarvan u wellicht nog niet bedacht had dat het ook door uw hulp gedaan kan worden. Een kastje dat opgeruimd moet worden, een wasje draaien (en ophangen buiten, direct droog!) of kleding netjes opvouwen: de hitte is een prima moment om die dingen aan te pakken. 

Eet na afloop gezellig een ijsje samen de huishoudelijke hulp, gezellig! 

 

Slapen in de hitte

Tja, slapen in een warme klamme slaapkamer is geen pretje. Haal het dekbed uit het laken, zet een ventilator naast u, leg een vochtig washandje op uw hoofd en gooi de ramen en deuren pas 's avonds laat open, zodat het even lekker door kan tochten. Kunt u nog steeds niet slapen? Dan zit er niets anders op: Pak een goed boek, een waterijsje en ga even iets anders doen dan slapen. 

 

Begeleiding tijdens de zomer van UWassistent

Wilt u in de zomer extra begeleiding om wat voor reden dan ook? Dat kan altijd via UWassistent. Het is belangrijk om rustig aan te doen met het warme weer. Een dienstverlener van UWassistent kan prima taken overnemen of iets samen met u doen. Wilt u bijvoorbeeld wel graag zelf de boodschappen doen, maar ziet u het niet zitten om alleen weg te gaan in de hitte? Dan kan het fijn zijn als er iemand meegaat. Als er dan iets is, bent u in ieder geval niet alleen. Vraag direct nog begeleiding aan

 

En u weet het hè: hou het hoofd een beetje koel deze dagen ?. 

 

 

Waardeer dit blogbericht:
Beperkte bereikbaarheid vrijdag 5 juli
Hanneke van Kammen voegt zich bij UWassistent: nie...