Valentijnsdag

Michaela ten Siethoff is relatiemakelaar. Zij brengt mensen bij elkaar die op zoek zijn naar een nieuwe liefde in hun leven. Zij vertelt je over haar werk als matchmaker bij Toekomst Relatiebemiddeling.

Met Valentijnsdag in aantocht is het vinden van een nieuwe partner als je alleenstaand bent weer volop in het nieuws! De sociale omgeving van singles (maar nog meer de – sociale – media) voert de druk op.

Waar vind jij jouw nieuwe liefde?

Een nieuwe partner vinden wanneer je alleen bent, is niet makkelijk. Waar ontmoet je iemand om je leven mee te delen? Je hebt vast wel eens gehoord van internetdaten, maar is dat niet gevaarlijk? Wat is eigenlijk het verschil tussen een persoonlijk relatiebemiddelingsbureau (datingbureau) of een datingsite?

Hoe werkt een datingsite?

Een datingsite werkt online en met openbare profielen. Je kan er je foto op zetten, iets over jezelf vertellen en over je partnerwensen. Deze informatie kan je ook van de ander zien. Je beantwoordt vragen en dan gaat de computer aan het werk. Een overeenkomst of verschil in antwoorden is vaak de reden van de match die de computer maakt. De algoritmes bepalen of iemand bij je past!

Er zijn echter maar weinig mensen die eerlijk over zichzelf zijn wanneer zij een profiel op een datingsite aanmaken. Leeftijd, karakter, foto’s, carrière, relaties, hobby’s…Mensen zijn geneigd om een ideaal profiel te schrijven.

Er is een ruime keuze aan vrijgezellen op dit soort sites. Dit lijkt gunstig, maar het maakt dat je enorm kritisch kijkt naar profielen en foto’s, zonder dat je de man/vrouw in kwestie hebt ontmoet. Jouw wensenlijstje moet kloppen. Je weet ‘precies’ wat je wilt (of juist niet wilt).

Is jouw beeld van de relatie die je zoekt wel realistisch? Bestaat die droomvrouw? Of die prins op het witte paard? Wie ben je zelf en wie past er echt bij je?

“Wil je vlinders in je buik? Liefde is geen lijstje!”

 

Hoe werkt een datingbureau?

Bij een datingbureau draait het om persoonlijk contact en (een) persoonlijke date(s). Geen online profielen of foto’s, maar discreet, persoonlijk en efficiënt. Bij datingbureaus draait het om jou, om wie je echt bent. Je krijgt een ontmoeting met iemand die echt bij je past. Geen eindeloze mailtjes of telefoongesprekken, wel een persoonlijke ontmoeting. Pas wanneer je iemand hebt gezien, in de ogen hebt gekeken en gesproken hebt, weet je of de juiste klik er is, of er aantrekkingskracht is, chemie. Daarom stuurt een datingbureau je op een blind date met de persoon van wie ze denken dat die bij jou past. Het is aan jullie om kennis te maken, te voelen of de klik er is. En het werkt!

Zo kan de biologische aantrekkingskracht ontstaan (en dat kan niet via algoritmes van een softwareprogramma). De ontmoetingen staan bij persoonlijke relatiebemiddeling centraal: eerst de ontmoeting van de matchmaker met jou en dan jouw ontmoeting met jouw nieuwe liefde. Elkaar persoonlijk leren kennen is de basis. Door deze unieke werkwijze is de slagingskans zeer hoog (rond de 80%).

“Liefde gaat over mensen. Matchen is mensenwerk op maat!” 

 

Toekomst Relatiebemiddeling

Waardeer dit blogbericht:
Mogelijkheden van smartphones
Bemoeizorg: Hoe help je een hulpbehoevende die gee...