Vallen in huis voorkomen: vijf nuttige tips!

Een gevaar ligt niet altijd op de weg. Sterker nog, de meeste ongelukken gebeuren gewoon in huis, blijkt uit cijfers van de Leefstijlmonitor. Jaarlijks ontstaan miljoenen huis-tuin-keukenletsels. In huis zit een ongeluk in een klein hoekje. Zeker als we geen twintig meer zijn, kan vallen vervelend letsel veroorzaken. Dat willen we niet! Wat kunt u zelf doen om het risico op vallen in huis te voorkomen? UWassistent geeft bruikbare tips! Wij laten u niet vallen. 

Huis rommelvrij maken

Rondslingerende spullen op de grond: gevaarlijk! Probeer de vloer rommelvrij te houden. Een verdwaald speelgoedautootje van de (klein)kinderen kan al funest zijn. En losliggende kleedjes zijn al helemaal riskant, vanwege de opkrullende hoekjes. Probeer goed op te letten op losliggende spullen en ruim ze tijdig op. 

Geen zin, tijd of energie om regelmatig écht goed op te ruimen? Geen zorgen, UWassistent helpt graag. Een huishoudelijke hulp ruimt voor u op en zorgt voor een val-veilig huis!

Blijf in beweging

Beweeg regelmatig, dan zal u minder snel vallen. En als u toch valt, is het risico op letsel kleiner. Hoe dat zit? Als u beweegt, zullen de reflexen, spieren en coördinatie beter zijn. Daardoor is het makkelijker om uzelf op te vangen; u heeft meer balans en kracht om uzelf op te vangen bij een val. 

LEES OOK: Meer bewegen doet u zo!

Voeding om vallen te voorkomen

Huh? Wat heeft voeding met vallen te maken? Best veel! Zo zijn bepaalde voedingsstoffen goed voor de botten en spieren, wat indirect leidt tot meer kracht en stevigere botten. Daardoor valt u minder makkelijk én genezen de botten sneller als u toch valt. Vitamine D is zo’n voorbeeld! Vitaminde D zorgt op den duur voor betere botten en meer balans. Duik lekker het zonnetje in of eet deze voeding met veel vitamine D

Vallen voorkomen in de badkamer

De badkamer, een ruimte met letterlijk veel valkuilen... Water op de vloer, badmatjes en veel meubels in een kleine ruimte. Voeg daar zeep aan toe en de ideale omstandigheden voor een val zijn aanwezig. Gelukkig zijn er een hoop antislip-middelen op de markt om uitglijden in de badkamer te voorkomen. Met beugels, een douchestoel en speciale tegels wordt dat valrisico al een stuk kleiner. Ook een speciale drempel kan veel leed voorkomen. Drempelhulpen kopen? Die zijn er in allerlei soorten en maten. 

Wat kunt u nog meer doen om vallen in de badkamer te voorkomen? Dat leest u binnenkort in een blog van UWassistent! 

Veilige schoenen

Met sokken een gladde trap oplopen… Tja, dan is een val wel erg dichtbij. Schoenen met een rubberen zool geven vaak meer grip. Zorg eventueel voor pantoffels met een goede zool en profiel. Dan loopt u veiliger rond in huis en heeft u toch dat knusse gevoel dat u heeft als u lekker op sokken rondwandelt. 

Verlicht het huis

Zorg voor voldoende licht! Hang een lamp bij de trap, een nachtlampje bij het bed en een lampje bij de voordeur. Zeker tijdens schemering of in het donker is een misstap zo gemaakt. Extra lampen kunnen er net voor zorgen dat u die bloempot bij de achterdeur beter ziet, of de deurpost op de route van bed naar toilet. 

Een veilig huis met ondersteuning van UWassistent

Wilt u zich veiliger voelen in huis? Of bent u bang om te vallen? Dat begrijpen we heel goed. Daarom kunt u bij UWassistent altijd ondersteuning aanvragen. Vraag bijvoorbeeld een huishoudelijke hulp aan die ook opruimt in huis of een maatje die een oogje in het zeil houdt op momenten dat u daar behoefte aan heeft. Bij UWassistent mag u altijd aankloppen, we zijn er speciaal voor u! 

Met deze tips zult u zich al snel veiliger voelen in huis. Wat doet u om vallen in huis te voorkomen? Geef uw tips door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en help ook anderen om het risico op vallen te verlagen. 

 

Vraag direct ondersteuning aan! 

 

Waardeer dit blogbericht:
De handigste gadgets voor senioren
Gezond koken; eitje met deze trucjes!
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 01 oktober 2020