Nationale Ouderendag 2017

Nationale Ouderendag 2017

Afgelopen vrijdag was het zo ver: de Nationale Ouderendag 2017! Meer dan een half jaar geleden waren de landelijke comités al druk bezig met de voorbereidingen voor deze dag. Zij hebben wensen van ouderen verzameld en daarbij vrijwilligers gezocht om de wensen in vervulling te laten gaan.

Wat is de Nationale Ouderendag?

Tijdens de Nationale Ouderendag gaan wensen van ouderen in vervulling. De interactie tussen jong en oud wordt gestimuleerd, zodat de jongere generatie kan zien hoe leuk het is om met ouderen om te gaan. Bovendien is er extra aandacht voor ouderen door ze te betrekken bij de maatschappij, waardoor de eenzaamheid teruggedrongen wordt.

Wat hebben de persoonlijke assistenten van UWassistent geregeld voor de Nationale Ouderdag?

Bioscoopbezoek

Persoonlijke assistent Corine Stigter is samen met een lief echtpaar naar de bioscoop geweest. Het echtpaar heeft elkaar 75 jaar geleden leren kennen en wilde graag nog een keer samen naar de film. Ze keken er erg naar uit en hebben er van genoten!

Weerzien vakantievriendin

Een oudere vrouw uit Tilburg heeft een vakantievriendin weer gezien, die zij in 1959 in Zwitserland heeft leren kennen. Al ruim zes jaar hadden ze elkaar, vanwege lichamelijke beperkingen, niet gezien, maar een vrijwilliger heeft mevrouw naar Hyppolytushoef (200 kilometer) gereden zodat ze elkaar eindelijk weer konden zien.

26 wensen

Onze persoonlijke assistent Maaike Smulders is aan de slag gegaan in Nuenen. Met veel andere vrijwilligers heeft zij deze dag 26 wensen van ouderen in vervulling laten gaan. Zo werd er onder andere voor een mevrouw geregeld dat ze naar een voorstelling van Soldaat van Oranje mocht. De dagen erna was ze hierover nog in de zevende hemel. Andere wensen varieerden van het verzorgen van een lekkere lunch, tot het regelen van een ritje in een echte leger jeep. De dankbaarheid van de ouderen was wat deze dag voor velen zo speciaal maakte.

Ook dit jaar was de Nationale Ouderendag weer geslaagd!

Reacties