Voordelen van een senioren mobiel

Een senioren mobiel is een telefoon waarvan de bediening is aangepast voor ouderen. Een mobiel voor senioren kan verkregen worden in twee soorten: een ‘gewone’ senioren mobiel, of een senioren smartphone.

Senioren mobiel

Op een senioren mobiel zitten grote knoppen en er hoort een handzaam laadstation bij. Hoewel het scherm wat kleiner is dan het scherm van een standaard mobiel, wordt de informatie op het scherm wel extra groot weergegeven. Deze mobiel kan eenvoudig gebruikt worden om te bellen of te sms’en.

Senioren smartphone

Op een smartphone voor ouderen zitten alle functies die een normale smartphone ook heeft. Denk bijvoorbeeld aan een camera, een store waar apps gedownload kunnen worden en een 4G- en wifiverbinding. Een senioren smartphone heeft een eenvoudiger startscherm en heeft minder storingen met het gehoorapparaat. Bovendien hebben sommige smartphones voor ouderen zelfs extra functies, zoals een noodknop.

Voordelen van een senioren telefoon

- Noodknop

Sommige senioren telefoons bevatten een noodknop. Bij het indrukken van deze knop worden bijvoorbeeld vooraf ingestelde contactpersonen gebeld tot er wordt opgenomen, of wordt er een nood-sms gestuurd naar de noodcontacten. Dit verschilt echter per senioren mobiel.

- Grote toetsen

Deze grote toetsen zijn niet alleen duidelijker leesbaar, ook is het gemakkelijker om de toetsen in te drukken.

- Helder en duidelijk scherm

Het scherm van een senioren mobiel is duidelijker dan op een standaardmobiel. Zo tonen op een senioren mobiel de letters op het scherm veel groter en zijn op een senioren smartphone de pictogrammen groter afgebeeld. Het nadeel hiervan is echter dat er minder tekst op het beeldscherm past, waardoor een tekst langzamer te lezen is. Bij enkele senioren mobieltjes is de lettergrootte instelbaar.

- Handig laadstation

In plaats van een kabeltje met een kleine aansluiting, wordt bij de meeste senioren mobiels een laadstation meegeleverd.

- Extra hard geluid en lichtsignalen

Senioren telefoons hebben extra harde geluiden, zodat het beter hoorbaar is als er bijvoorbeeld gebeld wordt. Naast de extra luide beltonen kunnen sommige toestellen een lampje laten knipperen als er gebeld wordt. Daarnaast stoort een senioren mobiel niet op een modern digitaal gehoorapparaat. Een senioren mobiel is ook handig voor mensen met een beperking of voor mensen die niet goed overweg kunnen met een ‘gewone’ mobiele telefoon.

Senioren telefoon

Heb je naast een mobiele telefoon ook nog een huistelefoon nodig? Ook deze worden – zowel draadloos als met snoer – aangeboden als senioren telefoon. Deze telefoon is voorzien van extra grote cijfertoetsen en kan voorzien zijn van foto’s of sneltoetsen, waardoor het eenvoudig is om een contactpersoon te bellen.

Waardeer dit blogbericht:
Mantelzorg vergoeding uit de zorgverzekering
Mooie ervaring van persoonlijke assistent Corine S...