Trends onder senioren: online dating

 

Vrijgezelle vijftigplussers: is het vuur der liefde gedoofd of begint het avontuur nu pas? Vroeger hadden mensen één partner, voor het leven. Kreeg je daarna toch nog een andere partner? Dan was dat toch wel een beetje apart. Of nouja, in ieder geval niet zoals het hoorde. En nu? Tijden zijn veranderd, en behoorlijk ook. Daten is hip, ook onder senioren! Wat voeren die single senioren in hun schild? Waar zijn ze naar op zoek? En waarom? UWassistent zocht het uit. 

Eerder verscheen er een artikel van UWassistent over relatiebemiddeling, waarin een matchmaker uitlegde hoe zij mensen aan elkaar koppelt. In deze blog gaan we in op een nieuwe trend onder senioren: online dating. 

Trend: online dating bij senioren

Steeds meer senioren zijn single. Single en gescheiden. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Met pensioen gaan is bijvoorbeeld een fase waarin partners ineens veel meer tijd samen doorbrengen, met irritaties en frustraties tot gevolg. En wat óók meespeelt, is het ouder worden. De tijd van ‘aanmodderen’ is dan voorbij. Tijd voor iets nieuws. Mensen durven misschien toch sneller de knoop door te hakken als de kinderen uit huis zijn en het pensioen goed geregeld is. 

Na een scheiding of verlies van een partner ontstaat er een tijd later soms een periode van ontdekken en opnieuw beginnen. Op een gegeven moment komt er dan een punt dat mensen toch een maatje missen in hun leven, waarna ze zich voorzichtig gaan begeven in het datingcircuit. En die date-wereld verschilt niet zoveel van die van jongeren. Uit onderzoek van startpagina.nl bleek dat meer dan de helft van de 50-plussers die op zoek zijn naar een relatie, die via een datingsite of -app voor elkaar hoopt te krijgen. 

En naar wie zijn we dan op zoek, als we als senior gaan daten? Naarmate we ouder worden, hebben we minder interesse in leeftijdsgenoten. Hoe ouder, hoe meer we interesse hebben in jongere mensen. 

Jong geleerd...

Wie kunnen er beter weten hoe de liefde werkt dan de senioren onder ons? Zij hebben vaak al meer relaties achter de rug. Mix daar de nodige zelfkennis en levenservaring door en dat daten moet wel goedkomen als senior. 

En hoe zit het dan met die eerste verliefdheid? Verandert dat naarmate we ouder worden? Volgens psycholoog Wijnberg niet. Aan Quest vertelde hij dat verliefdheid een gevoel is wat diep geworteld zit in het emotionele geheugen. Op ieder moment en op iedere leeftijd kan het je overvallen. Dus ja, ook als je vijftigplusser bent. Verder is dat vooral een persoonlijke kwestie: bij iedereen uit zich dat anders.

Zijn senioren massaal op zoek naar een nieuwe levenspartner? Dat lijkt mee te vallen, want van de vrijgezelle vijftigplussers zijn er 52% totaal niet op zoek naar een relatie. Zij vermaken zich prima in hun uppie. Dat zijn de happy singles. Maar aan de andere kant zijn er ook senioren die een partner missen en zich eenzaam voelen. Dan zijn er een aantal opties: een nieuwe partner vinden of op een andere manier zorgen voor voldoende sociale contacten.

Een partner vinden is natuurlijk niet zo simpel, die vind je niet 1, 2, 3. Bovendien is dat ook niet per se de oplossing tegen eenzaamheid. Wij van UWassistent zetten ons in tegen eenzaamheid met simpele maar krachtige oplossingen. Bij ons kunt u gezelschap of begeleiding aanvragen. Iemand met wie het klikt.

Als laatste hebben we nog een oproep! Heeft u als senior ervaring met online daten? Of zelfs een mooi liefdesverhaal? Die horen we natuurlijk graag! En nóg liever zouden we u dan daarover willen interviewen (anoniem blijven kan!), zodat wij die mooie verhalen kunnen delen met andere lezers. Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

LEES OOK: Gezond oud worden, wat is het geheim? 

LEES OOK: Online criminaliteit voorkomen, zo doet u dat

Waardeer dit blogbericht:
4 winteractiviteiten die u zeker wil doen deze win...
Brain training om dementie te voorkomen?
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 26 januari 2021