Wandelen is goed voor iedereen

Wandelen is goed voor iedereen

Wandelen is goed voor iedereen! UWassistent gaf 7 tips om fit te blijven. Een van deze tips is om regelmatig te bewegen. Maar als het fysiek zwaarder wordt, ga je minder snel wandelen.

Vitamine D

Door het voedingspatroon van de meeste ouderen, krijgen zij weinig vitamine D binnen. Deze vitamine krijgt je onder andere binnen door zonlicht. Buiten gaan wandelen zorgt dus voor een inname van vitamine D.

Wandelen helpt tegen geheugenverlies

Volgens onderzoek heeft twee keer per week een uur wandelen positieve effecten op het geheugen. Dit komt vooral voort uit de beweging en heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel en eiwitten, die betrokken zijn bij het ontstaan van dementie.

Wie gaat er mee wandelen?

Wandelen met een oudere is dus om meerdere redenen belangrijk. Een goede reden om er eens met een oudere op uit te gaan! In verpleeghuizen is vaak geen tijd of geen personeel om mee te gaan wandelen en ook alleenstaande thuiswonende ouderen kunnen niet zomaar op stap.

Ben je op zoek naar iemand die mee gaat wandelen met een oudere in jouw omgeving? Laat het ons weten via info@uwassistent.nl. UWassistent gaat dan op zoek naar een gezelschapsmaatje dat mee kan gaan wandelen.

Reacties