Werkdag van een persoonlijke assistent

Werkdag van Bianca

Wat doet een persoonlijke assistent? We kijken een dagje mee met Bianca van Wijk, persoonlijk assistent in Den Haag en omgeving.

Sollicitatiegesprekken

We beginnen de dag in een lunchroom in Scheveningen waar Bianca sollicitanten ontmoet. De agenda staat die ochtend vol met sollicitatiegesprekken. Bianca bespreekt met de sollicitanten onder andere hun motivatie, ervaringen en verwachtingen. Alle kandidaten worden zorgvuldig gescreend door onze persoonlijke assistenten. Bianca zoekt nieuwe dienstverleners die graag willen werken en vindt het ook belangrijk dat een dienstverlener past bij de klant.

Partnerorganisatie

Na de lunch is er een gesprek met Respect Thuiszorg, een partnerorganisatie van UWassistent. Er is in de afgelopen tijd een leuke en fijne samenwerking ontstaan en zowel Bianca als de medewerkers van Respect weten elkaar over en weer te vinden.

Het onderwerp van het overleg is de Nationale Ouderendag. Hoewel de Nationale Ouderdag pas in oktober plaatsvindt, zijn de voorbereidingen nu al bezig. Bianca overlegt met de partnerorganisatie over de plannen en ze maken nieuwe afspraken voor de Nationale Ouderendag.

Kennismakingsgesprek

Aan het eind van de middag staat er ook nog een kennismakingsgesprek met een nieuwe klant ingepland. De nieuwe klant is op zoek naar een huishoudelijke hulp. Samen met de klant worden haar wensen besproken, zodat Bianca op zoek kan naar een huishoudelijke hulp die voldoet aan de wensen van de klant. Het is voor ons belangrijk om persoonlijk langs te gaan bij de klant thuis, om een goed beeld te krijgen van de wensen en de werkzaamheden.

Reacties