Word Helpende Held!

 

Word Helpende Held!

Ouder worden doen we allemaal. Voor ouderen zelf is het vaak moeilijk om te accepteren dat niet alles meer zo makkelijk of soepel gaat als voorheen. In het hoofd werkt alles misschien nog hetzelfde als toen je dertig was – die gevatte en scherpe grappen bijvoorbeeld – maar lichamelijk gaat het in kleine stappen achteruit. De trap lijkt een eindeloze berg à la Alpe D’Huez en waar de wandeling naar de supermarkt vroeger slechts een paar stappen was, voelt het nu als een halve marathon. Of juist andersom: geheugenverlies terwijl het lichaam nog prima functioneert. 

Voor jongere mensen is het moeilijk voor te stellen dat je ooit achter een rollator loopt, niet meer zo eenvoudig opstaat uit je stoel en voor alledaagse bezigheden afhankelijk bent van hulp van anderen. Er bestaan zelfs zogenaamde ‘ouderdomspakken’, die je binnen een aantal minuten transformeren naar een bejaarde versie van jezelf. Op deze manier kunnen mensen ondervinden hoe het lichaam aanvoelt als je ‘oud’ bent. Bij UWassistent vinden we het ook belangrijk om vanuit de ogen van ouderen of hulpbehoevenden naar de wereld te kijken. Daarom hebben we Helpende Helden opgericht. 

Daarnaast willen we ook in de maatschappij kennis verspreiden over allerlei onderwerpen die te maken hebben met zorg, welzijn en ouderen. 

 

Helpende Helden

Helpende Helden is een digitale community (een netwerk van mensen). Als je je aanmeldt als ambassadeur bij Helpende Helpen, kun je interessante blog, vlogs of artikelen van UWassistent delen in jouw eigen netwerk. Deze gaan vooral over zorg, welzijn en ouderen. Er komen bijvoorbeeld tips voorbij en je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de zorg. Ook wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van zorg en welzijn zetten we maandelijks voor je op een rijtje. Eerder verschenen er al interessante blogs over zorgrobots, dementie en mantelzorg. Ook staat de eerste vlog al online, waar een gezelschapsmaatje haar ervaringen met een van haar buddy’s in beeld brengt. 

Een aantal weken geleden is Helpende Helden van start gegaan, maar je kunt je nog steeds aanmelden! Leerzaam voor jezelf en nuttig om te delen met jouw netwerk! Zo kun jij anderen laten zien dat je om de ouderen in ons land geeft en dat je betrokken bent bij kwesties omtrent zorg en welzijn in de huidige maatschappij. 

 

Coffeebreak 

Donderdagmiddag is er een coffeebreak met UWassistent, die live te volgen is. Tijdens deze coffeebreak worden er vragen gesteld aan werknemers van UWassistent. Wat doet UWassistent precies? Waar staan we voor? Wat willen we bereiken als organisatie? En hoe willen we ambassadeurs werven voor Helpende Helden? Dit is een greep uit de vragen die beantwoord worden tijdens de coffeebreak. Je kunt hier alvast een virtuele plaats reserveren om deze coffeebreak live te volgen! 

 

Wil je meer weten over Helpende Helden? Of wil je ook ambassadeur worden? Meld je dan aan via de website

 

Waardeer dit blogbericht:
Nationale Ouderendag; de voorbereidingen zijn bego...
Vitamine D behoefte bij ouderen
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 18 februari 2019